Memli Krasniqi

Ministri Krasniqi kërkon që mjedra të paguhet sipas çmimit real të tregut

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi ka zhvilluar takime me Kryetarin e Shoqatës së Kultivuesve të Mjedrës, Sami Uka, si dhe ka komunikuar me përfaqësues të pikave grumbulluese të mjedrës, me të cilët ka diskutuar për gjendjen aktuale në lidhje me prodhimin dhe shitjen e kësaj kulture bujqësore. Në takime u konstatua se këtë vit përveç shtimit të madh të sipërfaqeve me mjedër, ka edhe rritje të dukshme të rendimentit mesatar, por në anën tjetër ka rënie të çmimit të shitjes krahasuar me vitin e kaluar, si pasojë e rënies së çmimit edhe në tregjet evropiane, për shkak të rritjes së sasisë së prodhimit në disa shtete. Ministri u zotua se në vazhdimësi ministria do të përcjellë situatën, në bashkëpunim me përfaqësuesit e fermerëve dhe palët e tjera të interesit.

Kontrolloni gjithashtu

Blerta Deliu-Kodra

Blerta Deliu, kritikon ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, për pjesëmarrje në fushatën zgjedhore në Maqedoninë e Veriut

Deputetja e PDK-së, Blerta Deliu, ka kritikuar ministren e  Drejtësisë, Albulena Haxhiu, për pjesëmarrjen e …