leoni

Ministri, Zharku, mori pjesë në panelin me temë: “Ndikimi i veturave në shëndet dhe siguri rrugore”, të organizuar nga KOSID-i

Ministri, Zharku, mori pjesë në panelin me temë: “Ndikimi i veturave në shëndet dhe siguri rrugore”, të organizuar nga KOSID-i

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku, mori pjesë në panelin diskutues “Ndikimi i veturave në shëndet dhe siguri rrugore”, të organizuar nga KOSID-i. Me këtë rast, Zharku bëri të ditur se sikurse në shumicën e vendeve, edhe tek ne gjendja ekonomike ka ndikuar që përcjellja e teknologjisë së avancuar për ruatjen e ambientit të jetë në proporcion të zhdrejtë me kërkesat e qytetarëve. Si pasojë e kësaj gjendjeje, parku i automjeteve ka një mesatare të vjetërsisë prej 17 vjetëve. Përdorimi i këtyre automjeteve ka ndikim negativ në ambientin tonë përmes lirimit të gazrave të dëmshme në atmosferë gjë që ndikon në jetën e përditshme dhe shëndet. Në Republikën e Kosovës gjatë vitit të kaluar kanë qenë të regjistruara 270.959 automjete. 22.7% prej tyre, gjegjësisht 61.420 janë më të vjetra se 25 vjet që hyjnë në kategorinë e ndotësve të mëdhenj. Vitin e kaluar janë importuar 18.794 vetura. Në kontigjentin e veturave të importuara për vitin 2015, automjetet të cilat e plotësojnë standardin EURO 3 dominojnë me 50.03 %, që mund të konsiderohet situatë e kënaqshme nëse kemi parsysh gjendjen ekonomike dhe fuqinë blerëse të qytetarëve të Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Zgjim Hyseni: Kurti nuk do të pranojë një koalicion me PDK-në me një rezultat të ulët të votave

Zgjim Hyseni nga PSD, deklaroi se kryeministri Albin Kurti, edhe gjatë kohës kur ishte në …