MIT KS
Fillimi / Lajmet / Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit bënë të ditur se është larguar homologimi për automjetet e reja
Automjete

Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit bënë të ditur se është larguar homologimi për automjetet e reja

Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit, ka njoftuar qytetarët se duke u bazuar në legjislacionin në fuqi, ka filluar procedurat e liberalizimit të procesit të homologimit. “Në kuadër të kësaj, ju informojmë se MIT-ja ka marrë vendim që veturat e reja, të importuara nga kompanitë e licencuara, nuk do t’i nënshtrohen më homologimit nga kompania e autorizuar për kryer atë. Për verifikimin e të dhënave nga prodhuesit, përgjegjës do të jenë kompanitë e autorizuara për shitjen e tyre në tregun e Kosovës. I njëjti verifikim do të vlejë edhe për blerësit kur kryejnë regjistrimin e veturave”, është thënë në njoftimin e kësaj ministrie. Sipas Ministrisë së Infrastrukturës dhe Transportit, ky është një hap i ndërmarrë nga ministri i Infrastrukturës dhe Transportit Pal Lekaj, drejt lehtësimit të procedurave dhe uljes së kostos të cilën duhet të paguajnë qytetarët.

Kontrolloni gjithashtu

Qeveria e Beogradit pezullon fushatën për tërheqjen e njohjeve të pavarësisë së Kosovës nga shtetet e botës

Qeveria e Beogradit pezullon fushatën për tërheqjen e njohjeve të pavarësisë së Kosovës nga shtetet e botës

Qeveria e Beogradit ka pranuar të pezullojë fushatën për tërheqjen e njohjeve të pavarësisë së ...