Ministria e Shëndetësisë i ka siguruar afërisht 160 mijë doza të vaksinës kundër gripit sezonal planifikohet rritja e dozave

Ministria e Shëndetësisë i ka siguruar afërisht 160 mijë doza të vaksinës kundër gripit sezonal

Në Kosovë janë siguruar afërisht 160 mijë doza të vaksinës kundër gripit sezonal. Aplikimi i kësaj vaksine pritet të bëhet gjatë këtij muaji. E në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare, thonë se i kanë bërë të gjitha përgatitje për dhënien e kësaj vaksine, por që aktualisht janë në pritje të marrjes së dozave të para të vaksinës kundër gripit sezonal. Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka thënë se për këtë sezon dimërore janë duke planifikuar shumëfishim të dozave të vaksinës kundër gripit. Sami Uka, kryeshefi i Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare në Prishtinë, thotë se i kanë bërë të gjitha përgatitjet e duhur në këtë drejtim. Ai thekson se kërkesat për marrjen e kësaj vaksine janë të mëdha në komunë të Prishtinës ,prandaj thotë se sa më shumë doza aq më mirë pasi në të kundërtën qytetarët detyrohen që t’i blejnë vetë./kp/

Kontrolloni gjithashtu

Peter Bayer: Anëtarësimi i Serbisë në Bashkimin Evropian nuk do të jetë i mundur pa njohjen e Kosovës

Gjermania ka dënuar ashpër sulmin ndaj policisë së Kosovës në veri dhe ka kërkuar që kriminelët të sillen para drejtësisë

Gjermania ka dënuar ashpër sulmin ndaj policisë së Kosovës në veri dhe ka kërkuar që …