Kryeministri, Edi Rama, refuzoi me mirësjellje kërkesën e z. Trump për të zhvendosur ambasadën e Shqipërisë në Jerusalem

Kryeministri, Edi Rama, refuzoi me mirësjellje kërkesën e z. Trump për të zhvendosur ambasadën e Shqipërisë në Jerusalem

Kryeministri i Shqipërisë,  Edi Rama refuzoi me mirësjellje një kërkesë publike nga kryetari amerikan Donald Trump për të zhvendosur ambasadën e Shqipërisë në Jerusalem pasi shpalli se Shqipëria është “i vetmi vend joanëtar” që nuk ka votuar kurrë kundër pozicionit të BE-së në çështje të politikës së jashtme, por që nuk përjashtoi mundësinë që ta bëjë diçka të tillë në të ardhmen. Trump i dërgoi një letër Ramës të premten, ku e falënderoi për qëndrimin e qeverisë së tij në lidhje me sigurinë e rrjetit G5 të komunikimeve elektronike si dhe e ftoi atë të dalë nga organizata 17+1, e cila është krijuar nga Kina për të forcuar bashkëpunimin e këtij vendi me vendet e Europës Lindore. “Unë të nxis ty të bashkohesh me Shtetet e Bashkuara dhe kombe të tjera Europiane në zhvendosjen e ambasadës suaj në Jerusalem, kishte kërkuar kryetari Trump Duke e konsideruar çështjen e zhvendosjes së ambasadës si jo-strategjike, kryeministri Edi Rama sugjeroi se ai nuk do ta bëjë diçka të tillë, së paku në të ardhmen e afërt.

Kontrolloni gjithashtu

Milazim Krasniqi: Qeveria Kurti është totalisht e dështuar, ajo nuk di të ballafaqohet me krizat ekonomike, energjetike, arsimore

Milazim Krasniqi: Amerika dhe shtetet që kanë njohur Kosovën, po mbajnë qëndrime joparimore në përdorimin e dinarit

Profesori universitar  dhe analisti, Milazim Krasniqi, duke komentuar zhvillimet e fundit sa i përket Rregullores …