Ministrja, Evis Kushi, prezantoi marrëveshjen dypalëshe për njohjen e diplomave në mes të Kosovës dhe Shqipërisë

Ministrja, Evis Kushi, prezantoi marrëveshjen dypalëshe për njohjen e diplomave në mes të Kosovës dhe Shqipërisë

Ministrja  e Arsimit të Shqipërisë, Evis Kushi, ka prezantuar sot marrëveshjen dypalëshe për lehtësimin e procedurës së njohjes së diplomave në mes të Kosovës dhe Shqipërisë. Ajo në mbledhjen e sotshme që po mbahet në mes të dy qeverive në Elbasan, ka thënë se është një domosdoshmëri për studentët e të dy vendeve. “Kjo marrëveshje vjen si një domosdoshmëri pas shumë vitesh ku të rinjtë shqiptarë të diplomuar në institucione arsimore të Shqipërisë dhe Kosovës hasin në vështirësi apo vonesa në njohjen apo vlerësimin e diplomave të tyre. Kemi vendosur, kemi dakorduar që të lehtësojmë procedurat dhe të shkurtojmë afatet për njohjen e diplomave, certifikatave nga gradat shkencore, doktorë që jepen nga institucionet e tona arsimore”, ka thënë Kushi. Lidhur me këtë marrëveshje ka folur edhe ministrja e Arsimit e Kosovës, Arbërie Nagavci. Ajo ka thënë se kjo marrëveshje i lehtëson procedurat për njohjen diplomave në të dyja vendet.

Kontrolloni gjithashtu

Deputeti i PDK-së, Elmi Reçica në krye të një delegacioni ka zhvilluar një vizitë zyrtare në Kuvendin e Republikës së Shqipërisë

Deputeti i PDK-së dhe anëtar i Komisionit Parlamentar për Integrim Evropian,  Elmi Reçica së bashku …