mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
MIT
kek
Fillimi / Lajmet / Ministrja Hoxha: Kosova është e interesuar për ngritjen e kapaciteteve bashkarisht më Bashkimin Evropian
Ministrja Hoxha: Kosova është e interesuar për ngritjen e kapaciteteve bashkarisht më Bashkimin Evropian

Ministrja Hoxha: Kosova është e interesuar për ngritjen e kapaciteteve bashkarisht më Bashkimin Evropian

Ministrja e Integrimit, Dhurata Hoxha, ka thotë se Kosova është e interesuar për ngritjen e kapaciteteve dhe se ky është prioritet i përbashkët me BE-në. Në takimin e organizuar për bursistët përfitues të “Young Cell Scheme” për këtë vit, ku mori pjesë ambasadori britanes, O’Connell, rektori i UP-së Marjan Demaj, përfaqësues të institucioneve dhe bursistë të projektit, të cilin Hoxha, e vlerësoi lartë. Ajo tha se aktualisht, kemi 50 studentë të cilët janë dërguar për studime dhe të cilët priten të kthehen brenda vitit. Ndërsa, nga rundi i fundit, në këtë vit do të dërgohen 40 studentë, të cilët do të kthehen prej studimeve dhe do të punësohen në vitin e ardhshëm. Ky projekt është unik, sepse arrin edukimin e të rinjve në fusha të specializuara në disa prej universiteteve më të mira të vendeve të BE-së, ofrimin e punës pas kthimit nga studimet dhe përmirësimin e kapaciteteve të institucioneve përmes përfshirjes së të rinjve të specializuar në kuadër të administratës publike”, theksoi ministrja.

Kontrolloni gjithashtu

Xhavit Haliti: Driton Selmanajn ta njohë opinioni si politikan të besueshëm për opinionin, për vlerësimet politike, jo si opinionist i paguar

Xhavit Haliti: Nuk është mirë të gëzohet dikush për ata që kanë luftuar e që janë të detyruar të shkojnë në burg

Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës, Xhavit Haliti, iu kundërpërgjigjur liderit të Vetëvendosjes, Albin Kurtit, i ...