KEK
Fillimi / Institucionet / Në Krushë u përkujtua gjenocidi ndaj shqiptarëve në Kosovë

Në Krushë u përkujtua gjenocidi ndaj shqiptarëve në Kosovë

Sot, në Krushë, në prezencë të shumë familjarëve, aktivistëve të ndryshëm, kryetarit të komunës së Rahovecit Smajl Latifi  me bashkëpunëtorë si dhe zëvendëskryeministres së Kosovës Albulena Balaj Halimaj u shënua:

DITA E PËRKUJTIMIT TË GJENOCIDIT NDAJ SHQIPTARËVE NË KOSOVË

Para të pranishmëve, me fjalë rasti u paraqitën e dhe zëvendëskryeminstrja Balaj-Halimaj dhe kryetari Latifi. 100 vite gjenocid, etnocid e dëbime masive të bëra nga populli serb të planifikuara dhe të udhëhequra nga akademia e tyre, të bekuara nga kisha Serbe, dhe të ekzekutuara nga ushtria e policia nën udhëheqjen e serbëve lokal. Vetëm në luftën e fundit më 1998/99 janë mbi: -1.432 fëmijë të vrarë, 20.000 gra të dhunuara, 15.000 viktima civile,                 1.000.000 mil qytetarë të dëbuar nga Kosova. 1638 ende të zhdukur! Antropologu i lartë i ICMP-së, për mjekësi ligjore, Dr. Mark Skinner: “serbët kishin trafikuar organe të shqiptarëve, gjatë transportimit të tyre për në Serbi”. #Kurrënukdotaharrojmë!  Jungjatjeta,

Selami Hoti

Kryetar i Këshillit të fshatit Krushë e Madhe

Kontrolloni gjithashtu

Sipas IKSHPK-së, gjatë javës që lam pa në komunën e Deçanit dyzetetetë persona kanë rezultuar pozitiv me virusin #Covid19, njëzetedy  të tjerë janë shëruar plotësisht, ndërsa dy persona kanë ndërruar jetë

Sipas IKSHPK-së, gjatë kësaj jave nga 1-7 mars në komunën e Deçanit dyzetetetë persona kanë ...