Fillimi / Lajmet / Në Osijek pritet të hapet shkolla e mesme shqipe që do të jetë shkolla e dytë e tillë në shtetin e Kroacisë
Në Osijek pritet të hapet shkolla e mesme shqipe që do të jetë shkolla e dytë e tillë në shtetin e Kroacisë

Në Osijek pritet të hapet shkolla e mesme shqipe që do të jetë shkolla e dytë e tillë në shtetin e Kroacisë

Në qytetin Osijek dhe në rrethinën e tij funksionojnë shumë shkolla fillore në gjuhën shqipe. Janë këto vatra arsimore në të cilat ruhet identiteti kulturor dhe kombëtar i fëmijëve të bashkëkombësve tanë që jetojnë dhe punojnë atje. Mirëpo së shpejti në këtë qytet, që paraqet qendër të prefekturës Baranjë-Osijekut, pritet të hapet edhe shkolla e mesme shqipe, që do të jetë shkolla e dytë e tillë në Kroaci, pas shkollës së mesme shqipe në Zarë. Është ky lajm i mirë për mijëra shqiptarë që jetojnë si në Osijek, poashtu edhe në prefekturën e Baranjës, vlerëson arsimtari i gjuhës shqipe në këtë prefekturë, Mendu Imeri. Komuniteti shqiptar është në mesin e komuniteteve mjaft të respektuara dhe të pranuara zyrtarisht në Kroaci. Ky respekt është rezultat i sakrificës që kanë bërë shqiptarët në luftën për mbrojtjen e Kroacisë nga agresioni i armatës serbe në fillim të viteve të 90-ta të shekullit të kaluar.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i AKR-së, Behxhet Pacolli kërkon që në Kosovë të krijohet një Qeveri uniteti dhe të lihen anash inatet politike

Kryetari i AKR-së, Behxhet Pacolli kërkon që në Kosovë të krijohet një Qeveri uniteti dhe të lihen anash inatet politike

Kryetari i Partisë Aleanca Kosova e Re, Behxhet Pacolli, ka kërkuar që në Kosovë të ...