Fillimi / Lajmet / Fillon ndërtimi i Memorialit të heroit, Shkelzen Haradinaj dhe 183 dhe dëshmorëve të tjerë në qendër të Pejës
Në Pejë fillon ndërtimi i Memorialit të heroin e kombit, Shkelzen Haradinajt dhe 183 heronjve dhe dëshmorëve të tjerë

Fillon ndërtimi i Memorialit të heroit, Shkelzen Haradinaj dhe 183 dhe dëshmorëve të tjerë në qendër të Pejës

Ka filluar në qendër të qytetit të Pejës, në sheshin që mbanë edhe emrin e gjeneral-major Shkëlzen Haradinajt, ndërtimi i Memorialit të heroin e kombit, Shkelzen Haradinajt dhe 183 heronjve dhe dëshmorëve të komunës së Pejës. Fillimisht, ka nisur rrënimi i sheshit faktik, për të vazhduar më pas implementimi i projektit në të ri. Një pjesë e mjeteve financiare janë siguruar nga bashkëluftëtarët e të rënëve, përderisa një pjesë e caktuar nga ana e Komunës së Pejës. Të gjitha palët e involvuara në projekt kanë garantuar se me këtë memorial nuk do preket gjelbërimi në qendër të qytetit. Projekti i memorialit do të inaugurohet më 16 qershor të këtij viti, ditën kur Peja shënon 20-vjetorin e çlirimit nga okupatori serb.

Kontrolloni gjithashtu

Gjatë 24 orëve të fundit edhe 113 raste të reja janë regjistruar në Kosovë të infektuar më virusin korona

Gjatë 24 orëve të fundit edhe 113 raste të reja janë regjistruar në Kosovë të infektuar më virusin korona

Të mërkurën në Kosovë janë regjistruar edhe 113 raste të reja me koronavirus derisa 67 ...