Fillimi / Lajmet / Në Zajaz të Kërçoves, u nxorën eshtrat e të masakruarve shqiptarë gjatë viteve 1912-1914
Në Zajaz të Kërçoves, u nxorën eshtrat e të masakruarve shqiptarë gjatë viteve 1912-1914

Në Zajaz të Kërçoves, u nxorën eshtrat e të masakruarve shqiptarë gjatë viteve 1912-1914

Në Zajaz të Kërçoves, në vendlindjen kryetarit të BDI-së,  Ali Ahmeti, u nxorën eshtrat e të vrarëve dhe të masakruarve shqiptarë. Kjo masakër thuhet se është kryer  pas shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, në vitet 1912-1914. Burimet thonë se trupat e shqiptarëve  u hodhën të djegur dhe të sakatosur në pusin pranë shtëpisë së familjes, Ahmeti. Dihej se afër shtëpisë,  përballë saj ishin hedhur mbi 60 burra të vrarë nga pushtuesit serbë e bullgarë. Mbetjet mortore u nxorën në fillim të tetorit të vitit 2016.

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobi të paqes

Me 50 vota për, dhjetë kundër dhe nëntë abstenime, Komisioni për politikë të jashtme i ...