KEK
Fillimi / Lajmet / Papa: Mesdheu është bërë një nga varrezat më të mëdha në Evropë

Papa: Mesdheu është bërë një nga varrezat më të mëdha në Evropë

Gjatë lutjeve të së dielës, Papa Françesku ka deklaruar se Mesdheu është bërë një nga “varrezat më të mëdha në Evropë”. “Kaq shumë tragjedi në Detin Mesdhe do të vazhdojnë të sfidojnë ndërgjegjen e të gjithëve. Le të mendojmë për këtë: Mesdheu është bërë varreza më e madhe e Evropës”, theksoi mes tjerash Papa Françeksu. Fjalimi i tij iu referua mbytjeve të emirgrantëve të shumë në detin Mesdhe në përpjekje për të shkuar ilegaklisht në shtet e Evropës Perëndimore. Sipas Organizatës Ndërkombëtare për Migrim,  më shumë se 500 njerëz kanë vdekur gjatë shkuarjes në Itali dhe Maltë midis janarit dhe mesit të majit të këtij viti.

Kontrolloni gjithashtu

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, ka pritur sot në takim komandantin e KFOR-it, gjeneralmajorin Franco Federici

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, ka pritur sot në takim komandantin e KFOR-it, gjeneralmajorin Franco Federici

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, ka pritur sot në takim komandantin ...