Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

Parlamenti Evropian miratoi dy raportet për procesin e aderimit të Shqipërisë e Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian

Parlamenti Evropian ka miratuar të enjten me shumicë dërrmuese dy raportet për procesin e aderimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian (BE). Dy progres raportet vlerësojnë përparimin e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në rrugën drejt anëtarësimit në BE, ndërsa Parlamenti Evropian i ka kërkuar Këshillit të nisë zyrtarisht negociatat e pranimit me këto dy vende, duke vënë në dukje kontekstin gjeostrategjik të marrëdhënieve me Rusinë dhe agresionin e saj ndaj Ukrainës. Eurodeputetët i kanë bërë thirrje BE-së të vlerësojë në mënyrë kritike implikimet historikisht të rëndësishme të sigurisë të një vendimi të tillë për stabilitetin dhe unitetin në kontinentin evropian dhe në Ballkanin Perëndimor. Duke sjellë tabelën e votimit, ku kanë votuar pro 519 deputetë nga 599 deputetë, raportuesja për Shqipërinë në PE, Isabel Santos, ka thënë se është koha për të kaluar në negociata të Shqipërisë me Bashkimin Evropian.

Kontrolloni gjithashtu

Edi

Edi Rama u thotë gazetarëve: Në praninë time nuk do lejoj që të legjitimohet liria e shkeljes së normave etike

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama,  ka paralajmëruar gazetarët se në praninë e tij, nuk do …