Personi i quajtur, Berat Armagedon në "Epoka e Re" tekstin e Himnit Kombëtar të shqiptarëve e quan "mutsihane"

Personi i quajtur, Berat Armagedon në “Epoka e Re” tekstin e Himnit Kombëtar të shqiptarëve e quan “mutsihane”

Pas Mustafa Nanosit, i cili “zbulon” se nëna e Skënderbeut paska qenë sllave, personi i firmosur si  Berat Armagedon, ka shkruar në gazetën, “Epoka e re” se teksti i Himnit Kombëtar të shqiptarëve qenka një “mutsihane”, që e paska bërë atdhetari dhe poeti i madh i Rilindjes Kombëtare, Aleksadër Stavri Drenova i njohur si,  Asdreni. Edhe pse dihet mirëfilli se teksti është përshtatur  nga gjuha rumune,  ky farë “abrakadabra” mendon se paska bërë një zbulim epokal, por Himnin e  kombit e përdhos dhe e përbuz më keq se çetnikët e Beogradit.  Ai pastaj i mbanë leksion Asdrenit, ( i cili ka vdekur qe 70 vjet më parë)  dhe të gjithë shqiptarëve se himnet, sipas tij  po u shkruakan  që t’u përshtaten, së pari, karakteristikave kombëtare, historike, etnografike të popullit, e jo dukjes së flamurit.

 Është e qartë se mesazhi i fjalisë së Himnit,  “Nga lufta veç ai largohet që është i lindur tradhtar” u bie kokës  e mendjeve  të gjithë shqipfolësve e  bastardëve dhe kjo nuk është për t’u habitur, por botimi i një shkrimi të tillë, në një gazetë, që pretendon se është serioze dhe ruan vlerat kombëtare, është i turpshëm. Të ishte botuar shkrimi i tillë  në Ekspres, ku fyhet e përdhoset lufta e UÇK-së dhe Adem Jashari, nga sharësi me damkë, shqipshkruesi,  Arben Idrizi  kjo nuk i bën më përshtypje askujt, sepse dihet kush e financon një portal të tillë.

Mendjet e çoroditura, vetëm në portalet dhe gazeta të  çoroditura gjejnë hapësirë. (RKL)

“Himn për flamurin shqiptar patën shkruar dhe kompozuar poet shqiptarë edhe para Asdrenit. Cilido prej atyre që e ka punuar një, ka qenë shumë më origjinal në krijim të tij sesa që ka qenë Asdreni dhe këtë “mutsihane” që e ka bërë. Që ta kemi të qartë, himnet shkruhen që t’u përshtaten, së pari, karakteristikave kombëtare, historike, etnografike të popullit, e jo dukjes së flamurit. S’mjaftohet që në dy tre-vende të himnit të tashëm të përmendet Shqipëria, të përmenden shqiptarët e dikurshëm që përbashkoheshin rreth flamurit. B.A. ( Epoka e Re 21. 7 2017)

Kontrolloni gjithashtu

Në 111-vjetorin e Pavarësisë, sot në Tiranë parakaloi, “Parada e Shqiptarëve”, e emërtuar , “Rrënjët Kuq e Zi”

Sot më 28 nëntor, Unioni i Bashkive Shqiptare në Rajon dhe Bashkia Tiranë, në bashkëpunim …