Pesëmbëdhjetë ushtarë portogez vijnë sot në Kosovë për të mbështetur afganët e evakuuar nga Kabuli

Pesëmbëdhjetë ushtarë portogez vijnë sot në Kosovë për të mbështetur afganët e evakuuar nga Kabuli

Forcat e Armatosura Portugeze këtë të premte do të dërgojnë në Kosovë njësinë e përbashkët të bashkëpunimit civilo-ushtarak për të ndihmuar refugjatët afganë që u strehuan në vend ditë më parë. Misioni që parashihet të zgjasë tre muaj do të ndihmojë në shpërndarjen e refugjatëve në disa vende të Organizatës së Traktatit të Atlantikut të Veriut, NATO, shkruan Tvi, transmeton Klankosova.tv. Janë pesëmbëdhjetë ushtarë, dy prej të cilëve janë femra. Pesë i përkisnin forcave ajrore, tre ushtrisë, tre të tjera marinës, dy mjekë dhe dy infermierë. Shkëputja e kompanisë së përgjithshme CIMIC do të instalohet në Kosovë me misionin e kryerjes së triazhit, zhvendosjes së refugjatëve afganë dhe ofrimit të mbështetjes mjekësore.

Kontrolloni gjithashtu

Shoqata Krimet e Luftës, në Gjakovë, dorëzoi kallëzim penal në Prokurorinë Speciale kundër serbit, Bozhidar Deliq

Shoqata Krimet e Luftës, në Gjakovë, dorëzoi kallëzim penal në Prokurorinë Speciale kundër serbit, Bozhidar Deliq

Shoqata Krimet e Luftës në Gjakovë, ka dorëzuar të martën kallëzim penal në Prokurorinë Speciale …