Akademik, prof. dr Hakif Bajrami: Edi Rama po e luan rrolin e “Kalit Trojës’, në “minishengen”

Prof. dr Hakif Bajrami: Kush e kurdisi tregtinë me organe njerëzore kundër UÇK-së II

Të  gjithë armiqtë  Kosovës po luftojnë natë e ditë për të dëhmur se çështja e Kosovës, “nuk është tregim i kryer”, sepse lufta e drejtë ia prishi planet Serbisë neofshiste, sepse ata armiq i kanë nga dy e tri Kosova brenda, e vetëm Evropa i ka 95. Me këtë shpresë konjukturle çarqet serbe ëndërrojnë që “pazarin” për Kosovën ta kthejnë të paktën në KS OKB, pale mos do të “flejnë” SHBA,  Franca dhe Anglia dhe pastaj Kina dhe Rusia do të këndojnë ndonjë krainë për Kraleviq Markon. Duke menduar kështu, shqiptarët më 1999 filluan t` i lavdojnë të gjithë Flamujtë në Perendim. Me këtë nivel kritik të pozitës së trurit të kamur në “burek” mediokër, do të fillojë të hahet “krelana” me ujë, ku mendet ishin lëshuar në epokën e vetëlavdisë dhe akuzës, nga disa persona të pashkolluar, por me grada partiake.Shumë energji është hargjuar duke u akuzuar shqiptarët në mes veti, në stilin “ ti ke vrarë, ti ke ndejtë sehirë”, gjithënjë duke deponur poena negtiv ndaj UCK-ës. Në këtë fushatë të çemdurisë më së largut pati dhe është ende në modë një gzetë shqipshkronjëse “B. s.”.Dhe armiku që nuk ishte naiv, e dijti fare mirë se ku lëshohet “glca”. Filloi me mejshtri t` i vrasi shumë kundërshtarë të njeri tjetrit. Lexone: “UCK- kako smo izgubili Kosovo i Metohiju”, do ta kuptoni të dy palët se keni hudhur benzin në zjarin që ju ka diegë dhe nuk ngrohet se dike do ta djeg shumë keq. E asnjëherë politiknët bajraktar mëhallash, nuk e kanë vu gishtin në vetull, se çka përmbajnë 63 Dosjet e dërguara në Tribunalin e Hagës më 2000/3 nga BIA serbiane.

Për ta kuptuar se si u kurdisë akuza ndaj drejtuesve të UCK-ës, së pari duhet si pikënisje të jetë kush e hulumtoi gjenocidin në Srebernicë. Asnjë prokuror evropin apo i SHBA-ve nuk pranoi ta hulumtojë gjenocidin e pafalëshëm që ndodhi në BESE të KS OKB-ës në fillim. Po, Karlla Del Ponte e ngarkon për krimin e shekullit një prokuror PERUN që ta hulumtojë atë gjenocid, dhe për një kohë të shkurtër Paullo ( BARAJBERI u bë me famë botërore. E vërteta, ky prokuror e kreu detyrën me mjefatë sukses dhe makineria serbiane ia vnoi syrin, për çka në një kohë rekorde, rusët dhe kinezët, ku nuk munguan as indasit dhe disa vende arabe, filluan ta “trullojnë” Barajberin me lavdata INTERNE, pa e ditur fare opinioni, se çka synonin. Pra diplomacia e “kalanicës”, filloi ta rrjedhë ujin, jo nga fundi ku kishte vrima, por “nga lartë”! E për këtë diplomaci pushtetarët tanë as nuk kanë degjuar kurrë.

Kështu, kur ishte ora 12 pa 5 minuta, makineria neofashiste serbiane doli në skenë përmes një historiani i quajtur Stojan M Protiq ( nip i M. Protiqit- Ballkanikusit, që ishte themlues i parë i qeverisë Mbretërisë SKS. Me urdhëra të tijë ndodhi gjenocidi më 1919-1921 në: Rugovë, Plavë, Guci, Gjakovë, Pejë dhe në LLap ku më së shumti u dëmtua Prapashtica dhe Sharbani, me fmilje të tëra të shfarosura. Mizoria policoro ushtarke e Ballkanikusit atëherë, është dy herë më tragjike se Srebernica.(Lexone: H. Bajrami, Komiteti Mbrojtja Kombëtare e Kosovës, Prishtinë 2008, detalisht). Asaj tragjedie njerëzore ku dokumentet interne të pushtetit e vlerësojnë si diegje masive të shtëpive dhe popullit si në netët e Bengalit (AJ. S. 14/101/9-me mija telegrame që posedohen-hb), ua kalon vetëm diegja dhe krematoriumi çetnik në Bihor të Sanxhaakut 1942/43 ku pësun mbi 9000 shiptarë dhe boshnjak të rreligjionit musliman. Dokumentet i kanë botuar çarqet çetnike, madje me lavdata. Edhe në këtë krematorium merrë pjesë elita e e familjes Protiçëve, prej kah me perfiditet vepron sot Dr Stojan M.Protiqi e kompania, i cili këto ditë doli me tezen se transferimi i popullsisë. Zanati familiar nuk harrohet.

DR.Stojan M. Protiq në cilsinë e ish ambasasorit të RFJ në Bern të Zvicrës, duke u tronditur me të gjeturat në Srebernicë, do të përpilojë një raport shumë indikativ, duke mos pasur rrugë tjetër të akuzojë UCK-ën  se:” Ka bërë trgti me oragnet e serbëve të vrarë”, dhe atë ‘pazar’ e ka plasusr se është bërë në Malësi të Mbishkodrës, në një shtëpi të verdhë, ku organet janë “tarspalntuar”, nja 20 metra largë torishtës bagëtive! Ku jeni mjek shqiptar dhe joshqiptar? Tërë këtë skenar që e ka kurdisur Dr Stojan M. Protiqi, sikurse gjyshi i tij prej ideologu nazifashist që 22 vjet para Hiterit i projektoi kampet e përqëndrimit për shqiptarë (1921-1923) në Nish, Lekofc dhe Nikshiq (AJ. S. 14. F. 101/999).

Për ta realizuar “dramën”  e tij në skenën e Hagës,Dr Stojan M. Protiqi do  t` i drejtohet Karla Delpontës për ta marrë Raportin e tij në konsideratë. Në vijim do të vihet në kontakt P. Baraaberi i Perusë (Srebernuicus) dhe pas shumë peripetive do të stacionohetohet në Mitrovicën Veriore i shoqëruar me një lavire që shitej si juriste. Aty(afer Leposaviqit), do të furnizohet me “informata” të politikës “Panda”- vet vrajë e maskro e vet akuzo”, gjithnjë në stilin e Milln Protiqit. Ky kriminel më 1921 do t` i urdhëroi Drejtorit të kampit fashist në Nish: “Mos i vrani shqiptarët me pushkë se po ndihet krismat, por i therrni me bajoneta madje me duar të lidhura”. Madje për kalvarin në Prapashticë dhe Sharban, Millan Protiqi dhe Nikolla Pashiqi me bekim të Mbretit Aleksander, do të urdhërojë që kufomat të bartën në drejtim të Nishit, sepse Kryqi i Kuq dhe Instituti Kernexhi, ishin dalë në hulumtim. Bartëja e kufomave më 1999, nuk është hera e parë që e zbatojnë barbarët serbian të shkollës Protiqëve (Ballkanikusve). Po, me sugjerim të ambasadorit Serbisë në Bern më 2000/2, do të provohet që eshrat e marrur tjetërkund, të palsohen në shtëpinë e Verdhë në Malësi të Mbishkodrës dhe të akuzohen shqiptarët e sidomos drejtuesit e UCK-ës. Me që nuk do të pi ujë kjo “kreaturë” neofashiste si uvertyrë serbviane, dr. Stoja M. Prtotiqi me kujdesë do të largohet nga Berni dhe do të tarsferohet për mabasador në SHBA. Atje duke e luajtur rrolin e kuazimodos, do të “shpallet se është ambasadori më pro amerikan” nga Ballkani. Natyrisht se falli do të i krijojë hapësirë në fillim, por agjentet e CIA dhe FBI-ës shumë shpejtë do të i bien në gjurmë dhe me dhunë nga KOS (Kisha+BIA..) do të pensionohet, për t` u lajmëruar këto ditë (tetor 2018) me skripta recetore të reja të Dr Resherit nenazist (1942-1944). Deri këtu kishe shkuar falli i KOS-it dhe BIA-s serbiane, përmes këtij dr Stojan M.Protiqit, i cili le përshtypje të një llafazani që dinë shumë, sepse ia ka siguruar pozita aristokrate e Serbisë e përkdhelur nga Franca nga viti 1919, kur u krijua katrahura Jugosllavi në Versaj e aty nuk ishte Rusia fare, që si hapësirë unike sllave ishte dhe mbetet armiku nr. një i shqiptarisë atëherë po edhe nëse përtrihet.Pra nuk është gjithëherë Rusia fajtore për tragjedinë shqiptare.

Me mundime të mëdha diplomacia serbiane, do të provojë që të gjindet një “blerës” i mallit kancergjen të kotillës torishtë shoviniste, të dr. Stojan M. Protiqit dhe atë mall do ta marr “veresi” në fillim ng P. Barajberi, pastaj Dik Matrinoviq, që në fakt u bë një mercenar që arrijti të vejë në lajthitje tërë Këshillin e Evropës dhe më gjërë. Nuk është  krim i lehtë trillimi i kvartetit: Stojan, Barajber, Karla dhe Dik, por është trgjedi për diplomcinë e Kosovës që drejtohet nga analfabetët, që nuk e njohin hetuesin (hulumtimin), advokaturën (mbrotjen me fakte të çështjes shqiptare) dhe gjykimin (verdiktin), që duhet të rrezatojë seriozitet dhe dituri të guximshme. Në këto mjegulla që i ka kurdisë jo vetëm, pas shumë peripetive që mos të zbulohen, megjithë atë në Perendim pas informatave të para kur e kuptuan se “ku janë bërë traspantimet” (afer një torishte bagëtish) e tërë medicina botërore filloi të lëkundet nga turpi dhe Stojani do të filloë ta ndalë shpejtësitë, për të u tërhiekur, por gjurmet kishin mbetur. Megjithë atë Dr. Qorr Stojani, do të mednoi se diça ka bërë për Serbinë, dhe një kohë të gjatë do të maskohet, sigurisht me sugjerimin e atyre që e kishin lavduar në Bern dhe Vashington. Por papritamas do të shpërthej dreçi, dhe Parlameti i Republikës Kosovës, do ta pranojë themelimine Gjykatës Speciale,me çka mjegulohet çdo përgjegjësi e Stojanit, Gjykatë kjo, e cila është vetëm një maskë e plotë e skenarit të Dr. Stojan M. Protiqit, i cli terthorazi ka filluar tani të lavdohet se jo vetëm Presidentin Hashim Thaçi por edhe tërë garniturën e UCK-ës do ta dërgojë në Hagë. Madje nja 200 000 shqiptarë do të izhvendosë ng trojet e veta dhe do të i kolonizojë me serbë nga Knini dhe Sremi, me skenarin që e zbuloi këto ditë (6 tetor 2018).

Vetë fakti se po ndrrohen qe disa prokurorë në Hagë, po deshmohet se fjala është te një akuzë me zero vlerë, sepse nuk ka prova, dhe si i tillë skenari “Protiq”, duhet të shkojë ne plehun e kanalizimit të Radikalëve të Protiqit, Pashiqit dhe Sheshelit, i cili tani po i kërcnohet Kosovës me 1000 ushtarë special dhe me 3 miga të ndryshukr rus, që mund të rrzohen për 2 minuta. Mdje jo vetëm Shesheli por edhe disa oficerë ncistë serbian po kërcnohen se në Veri të Mitrovicës hyjmë për tri orë; në Gjilan dhe rrethinë hyjmë për dy orë. Ndoshta, por a duhet llogaritur se shqiptarët tani për 1 orë e gjysmë, do të hyjnë nga Merdari në Nish, e çka do të mbetet pas një mueji në Kosovë nuk dihet se nuk mirrem me fall e as me kërcnime. Si duket serbianët janë zgjuar nga narkoza dhe prap me hjekësi të Protiqëve, Rankoviqëve e Millosheviqëve e Zhigiqëve, e Ristiqëve të Putinit po kërcnohen. Por, megjithë këtë, Dr Stojan M. Protiqi ia ka arritur ta trazojë jo vetëm Këshillin e Evropës, por ka arritur t` i bindë edhe shumë “koka’ në SHBA sa ishte atje ambasador, se e ka përpiluar një raport realist. Dhe kur u kuptua se Ambasadori dr Stoajn M. Protiq ka gënjyer, makineria qevriatare e Beogrdit në një mjegullim total histerik, historianin Stojan.m. Protiq e pushoi nga puna , kuptohet për ta mjegulluar pazarin. Këtu diku pushon akuza kundër Hashim Thaçit etj. e cila është vetëm një trillim serbian me “byrek’ të prokurorit P. Barajberi dhe nja TRE lakejëve të tij sllavokomunist. E tërë kjo targjikomedi është shfaqur në mënyrë konkave në Mal të Zi, Maqedoni dhe Kosovë, jo me skenar të pastër rus, por me intriga të shkollës vjetër të radikalëve të Ballkanikusit, Pashiqit, Mihajloviqit, S. Jovanoviqit, S. Moleviqit, Sheshelit, Dr Stojan M. Protiqit dhe disa lakejëve që e shoqërojnë nepër televizoinet shtetërore të Serbisë, por edhe të Kosovës!!!.

Së kënejmi HashimThaçi nuk duhet të frikësohet prej aksujt. Por, të gjithë ata që kanë trilluar kundër UCK-ës duhet të frikësohen prej drejtësisë që do të ngadhënjejë. Dhe për mos me triumfuar ajo drejtësi lakejtë e Beogradit dhe Kremlinit, nuk do të lënë guri pa lëvizur, tani për tani, për t` i mjegulluar akuazat me “gelqere”, sepse ka filluar ta ua djegë frytet bryma verore, malarja e krizës ekonomike dhe politike, duke e brejtur përbrneda njera tjetrën si forca ideologjike, deri në vedjken totale, që do të ngjan publikisht më 2019. Koha punon për Republikën e Kosovës, por establishmenit politik shqiptar, duhet t` i pret sopata në një vend, kur janë në pyetje çështjet e drejta civilizuese.

Ekipi që e ka kurdisur akuzën kundër drejtuesve të UCK-ës me qëllim të nivelizimit (minimizimit) të krimeve serbe në Bosnje dhe Kosovë (1991-1999), e kanë këtë adresë në të cilën kanë punuar: Dr Stojan M. Protiq(nip i kriminelit Milln Protiq i quajtur “Ballkanikus” vrasës ordinerë i shiptarëve, kreator i Miliq Kërstës, Punisha Raçiqit, Toma Popoviqit, Mihajllo Ceroviqit 1919-1923…) si iniciator dhe kreator i gënjeshtrve, Karlla Del Pointe (zvicrane, prokurore në Tribunalin e Hagës, Pavao Barnabieri një hetues Peruan, prokuror që e hulumtojë Srebernicën dhe pastaj makineria serbiane e solli në Veri të Kosovës, ku i kurdisi ilegalisht me mija gënjeshtra që sot pushojnë në Fondin e Tribunalit Hagës, dhe të konvertuara në Gjykatën Speciale raciste kundër shiptarëve, por që ka deshtuar në çdo pikë të kauzës. Dhe, mu për këtë nuk po kanë kah t` ia fillojnë; po presin mos po ndodhë ndonjë tollovi në Kosovë dhe pastaj t` nxierrin këmbët duke i përvetësur 350 000 000 euro , e Barabieri? E Dik Marti-zvicran me 10 gjykatësit e sa nëpunës tjerë nuk dihet. Tërë kjo rrjetë është paguar mirë nga pushteti neofshist serbian dhe rus në stilin “in finitio”, edhe pse ka vite që janë pensionuar.

Sipas hulumtimeve të mia, Pavao Barabieri një kohë ka punuar pas pensionimit në Londër si profesor , por tash i është humbur çdo gjurmë, sepse sikurse Stojan Protiçi është bërë e ditur (!!!!) se si kanë manipuluar me “krimet” e trilluara ndaj shqiptarëve. Ta themi edhe këtë, se dr Stojan M. Protiq për çdo javë është panelist në një televizion neofashist në Beograd, ku i thurë oda dhe lavdata gjyshin parafashist, që në faktë është përgjegjës dhe i burgosur në kohën e tij për shumë krime si radikal dhe ideolog i krijimit të kampeve të përqëndrimit kundër shqiptarëve. E vërtetë Dr Stojan M. Protiqi sot duhet të paditet se është ideator edhe i bartës i kufomave shqiptare deri në Danub më 1999. E kur të fillojnë hetimet, ky do ta zbulojë tërë ekipin e tij prej makiavelisti. Politikanë shqiptar mos u frigoni., veproni në ekip, por me dituri dhe me kuadro të guximshme që nuk e urrejnë asnjë popull. Unë nuk i frigohem së vërtetës, ja ku jam politikan pa dituri e me pushtet të fituar me intriga. Vet e keni siellë Kosovën në defanzivë,me fusnota, me biseimet falso në Vjenë e Bruksel, gjithnjë nga kaudrot që lëvdohen në mëhallat e tyre, si dhe kopeve që u përplasen pas. Mjerë ky popull që iu ka besuar.

Më 2 tetor 2018 Prishtinë-Tropojë

Kontrolloni gjithashtu

Komandant Luli (Kadri Veseli), Ramë Buja dhe Berat Luzha kërkojnë të pamundurën (E martë 18 maj, 1999)

Komandant Luli (Kadri Veseli), Ramë Buja dhe Berat Luzha kërkojnë të pamundurën (E martë 18 maj, 1999)

Nga lodhja dhe shqetësimet e ditës nuk kam bërë gjumë të rehatshëm. Ndihem i lodhur, …