Ministri Veliu paralajmëron se do të ketë edhe aksionione të tjera kundër veprimtarive të paligjshme

Qeveria e Kosovës shfuqizoi vendimin për rritjen e pagave që e kishte marrë Qeveria e Ramush Haradinajt, në vitin 2017

Kabineti i ri qeveritar ka miratuar shfuqizimin e vendimit për rritjen e pagave që e kishte marrë Qeveria e  ish-kryeministrit,  Ramush Haradinaj në dhjetor të vitit 2017. “Pagat kthehen me rregullimin e mëhershëm. Ky vendim nuk ka efekt në Gjykatën Kushtetuese as në sistemin juridik”, ka thënë kryeministri, Albin  Kurti. Janë shfuqizuar të gjitha vendimet për emërimet e koordinatorëve nacionalë. Në vendimin e 20 dhjetorit të vitit 2017, Qeveria Haradinaj kishte vendosur për rritje të pagave për 100 për qind. Kryeministrit Haradinaj nga 1500 euro paga i ishte bërë 2950 euro. Sipas Ligjit për Gjykatat paga e kryeministrit dhe e zyrtarëve të tjerë në kabinetin qeveritar është ekuivalente me pagat në sektorin e drejtësisë. Kjo kishte bërë që pagat, pos Haradinajt dhe kabinetit të tij, ishin rritur edhe në këtë sektor.

Kontrolloni gjithashtu

Amerika dhe Bashkimi Evropian presin që më së largu sot të arrihet një marrëveshje për qetësim të situatës në veriun e Kosovës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian presin që sot  të arrihet një marrëveshja …