Qeveria e Shqipërisë ka vendosur që të financojë Këshillin Kombëtar Shqiptar në Kosovën Lindore

Qeveria e Shqipërisë ka vendosur që të financojë Këshillin Kombëtar Shqiptar në Kosovën Lindore

Qeveria e Shqipërisë ka vendosur që të financojë Këshillin Kombëtar Shqiptar në Kosovën Lindore. Ushtruesi i detyrës së ministrit për Evropën dhe Punët e Jashtme në Qeverinë e Shqipërisë, Gent Cakaj, ka thënë se ky vendim është pjesë përbërëse e një platforme sistematike në shërbim të ruajtjes dhe zhvillimit të identitetit kombëtar të bashkëkombësve shqiptarë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Ky vendim është pjesë përbërëse e një platforme sistematike më të gjerë në shërbim të ruajtjes dhe zhvillimit të identitetit kombëtar të bashkëkombësve shqiptarë. Mbështetja graduale financiare për Këshillin Kombëtar Shqiptar në Serbi do të plotësohet menjëherë me një komunikim më intensiv me shqiptarët në(n) Serbi,  ka thënë Cakaj.

Kontrolloni gjithashtu

Amerika dhe Bashkimi Evropian presin që më së largu sot të arrihet një marrëveshje për qetësim të situatës në veriun e Kosovës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian presin që sot  të arrihet një marrëveshja …