29 vjet nga bashkimi i Gjermanisë që kishte synim që dy pjesët e vendit të jenë të zhvilluara në të njëjtën masë

Qeveria gjermane ka mohuar në mënyrë kategorike pretendimet e Kremlinit se Berlini po planifikon luftë me Rusinë

Qeveria e Gjermanisë  ka hedhur poshtë pretendimet e Kremlinit se Berlini po planifikon luftë me Rusinë, duke i quajtur ato shpikje  dhe propagandë”, transmeton Anadolu. Zëdhënësi i qeverisë gjermane, Wolfgang Buhner, në një konferencë për media në Berlin tha se akuzat për një luftë janë një propagandë  famëkeqe ruse”. “Ne e dimë këtë retorikë dhe këtë nivel të ri të përshkallëzimit. Dua të them, Putini dhe të besuarit e tij po kërcënojnë hapur se do të përdorin armë atomike, drejtpërdrejt ose tërthorazi. Autoritete ruse kanë thënë se diskutimet e rrjedhura midis oficerëve të lartë ushtarakë gjermanë, javën e kaluar sugjeruan se planet e Berlini për të sulmuar Rusinë po diskutohen. Kjo nuk kërkon ndonjë interpretim ligjor. Gjithçka këtu është më se e dukshme”, u tha gazetarëve në Moskë zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov.

 

Kontrolloni gjithashtu

Hillary Clinton: Kosova ka shënuar përparim me rëndësi drejt arritjes së barazisë gjinore në sektorin publik dhe në politikë

Ish-sekretarja amerikane e Shtetit, Hillary Clinton, përmes një videoje  iu drejtua Forumit për Gratë, Paqen …