Njësia italiane e Batalionit Rezervë Operacional të misionit KFOR-it, përfundoi dislokimin e vet katër mujor

Njësia italiane e Batalionit Rezervë Operacional të misionit KFOR-it, të udhëhequr nga NATO, përfundoi dislokimin e saj katër mujor, me një ceremoni të mbajtur në Pejë. Sipas një komunikate të KFOR-it, ajo ishte njësia përbëhej nga regjimenti 186 i parashutistëve italianë “Folgore” dhe personel shtesë nga ushtria italiane dhe karabinierët. Koloneli Gjovanni Corrado, komandant i regjimentit “Folgore”, u nderua me medaljen jashtë nenit 5 të NATO-s, në shenjë mirënjohjeje për shërbimet e tij të shkëlqyera,  Zëvendëskomandanti i KFOR-it, gjeneral brigade Federiko Bernaka, shprehu mirënjohjen e tij për kolonelin Corrado dhe trupat e tij për kontributin e tyre të paçmuar. “Gra dhe burra të Batalionit të Rezervë Operacional, veprimet tuaja të përditshme kanë treguar besueshmërinë dhe efektivitetin e rolit tuaj. Ju jeni përballur me sfidën dhe keni nderuar prestigjin e flamurit italian në këtë rajon me rëndësi strategjike për Aleancën, me shërbimin tuaj të pakushtëzuar”, theksoi ai.

Kontrolloni gjithashtu

Hillary Clinton: Kosova ka shënuar përparim me rëndësi drejt arritjes së barazisë gjinore në sektorin publik dhe në politikë

Ish-sekretarja amerikane e Shtetit, Hillary Clinton, përmes një videoje  iu drejtua Forumit për Gratë, Paqen …