Ragmi Mustafa: Shqiptarët e Kosovës Lindore kërkojnë që çështja e tyre të përfshihet në dialogun Kosovë - Serbi

Ragmi Mustafa: Shqiptarët e Kosovës Lindore kërkojnë që çështja e tyre të përfshihet në dialogun Kosovë – Serbi

Shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës nuk kanë hequr dorë nga kërkesa e tyre historike për bashkim me Republikën e Kosovës. Është Ragmi Mustafa, kryetar i Këshillit Kombëtar Shqiptar i cili ka thënë se çështja e tyre duhet të përfshihet në negociatat në Bruksel në mes të Kosovës dhe Serbisë. Ai ka theksuar se paqja afatgjatë mund të arrihet vetëm duke trajtuar edhe çështjen e Kosovës lindore në kuadër të dialogut. “Bashkimi është ëndërr, dëshirë e kamotshme që e kemi trashëguar brez pas brezi. A është ky moment se kjo do të ndodh nuk e di. Por do të vijë një kohë kur do të jemi pjesë e Kosovës”, ka thënë ai.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell, në seancën e KS të OKB-së ka folur edhe për propozimin franko-gjerman dhe për dialogun Kosovë-Serbi

Josep Borrell, ka kërkuar që Kosova e Serbia të angazhohen në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja në mirëbesim dhe kompromis

Përfaqësuesi i Lartë evropian, Josep Borrell, ka kërkuar që Kosova dhe Serbia të angazhohen në …