Airport Adem Jashari
MIT
kek
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / Rama: Këshilli i Atlantikut të Veriut ka miratuar vendimin për të ndërtuar në Shqipëri bazë ajrore
Edi Rama

Rama: Këshilli i Atlantikut të Veriut ka miratuar vendimin për të ndërtuar në Shqipëri bazë ajrore

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka njoftuar se Këshilli i Atlantikut të Veriut ka miratuar vendimin për të ndërtuar në Shqipëri bazën e parë ajrore në Ballkanin Perëndimor. Ai ka shkruar më tutje se përmes këtij projekti, i cili pritet të nisë brenda këtij viti, Kuçova do të shërbejë si bazë mbështetëse për NATO-n për furnizim ajror, mbështetje logjistike, mbështetje për policimin ajror, si dhe trajnime dhe stërvitje të Aleancës. Kuçova do të shërbeje njëkohësisht edhe si bazë kombëtare për Forcën Ajrore Shqiptare dhe ky Investim strategjik i NATO-s në Shqipëri, do të sjellë një standard të ri për Forcat tona të Armatosura. Paralelisht, po zhvillohen diskutime direkte me partnerin tonë strategjik, SHBA, për modernizimin e mëtejshëm të kapaciteteve ajrore shqiptare. Së shpejti, pritet qe vendimet e përbashkëta të këtyre diskutimeve do të shkojnë për miratimin e Kongresit Amerikan, ka shkruar në mes tjerash, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama.

Kontrolloni gjithashtu

Më 3 gusht 2018 zgjidhet kryetari dhe Këshilli i Përgjithshëm dhe kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës

Më 3 gusht 2019 zgjidhet kryetari dhe Këshilli i Përgjithshëm dhe kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës

Sot është mbajtur një takim me kryetarët e degëve të LDK-së, njoftoi Zyra për Informim ...