MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Lajmet / Rexhep Qosja: Me ndikim cenues ndaj kohezionit shoqëror dhe mbarëkombëtar është ideja e kombit kosovar
Rexhep Qosja: Duhet të gjykohen ata që kanë urdhëruar vrasjen e të rinjve që kanë protestuar për lirinë e Kosovës

Rexhep Qosja: Me ndikim cenues ndaj kohezionit shoqëror dhe mbarëkombëtar është ideja e kombit kosovar

Akademik Rexhep Qosja ka kritikuar disa persona të cilët janë mbledhur në Akademinë e Shkencave dhe Arteve e Kosovës të cilët po e predikojnë kombin kosovar. “Me ndikim cenues, të veçantë, ndaj kohezionit shoqëror dhe mbarëkombëtar është ideja e kombit kosovar, predikuesit e së cilës janë të mbledhur në Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës. Njëri prej ish kryetarëve të kësaj Akademie para disa vjetësh do të deklarojë me një rast se “pakicat kombëtare, sidomos ajo serbe, sigurinë e tyre në Kosovë do të mund ta realizojnë vetëm me krijimin e kombit kosovar!”, ka shkruar Qosja.

Tutje ai ka thënë se në kohën e demokracisë situata do të duhej të rregullohej por lirinë, nuk po dimë ta shfrytëzojmë ende. “Kemi menduar se në periudhën pjesëmarrës të së cilës jemi – në periudhën e demokracisë do të përmirësohet shpejt jeta jonë në të gjitha fushat e saj. Por, shpejt do të jemi të detyruar t’i besojmë shkrimtarit të madh francez, Andre Zhid, i cili thotë: “Lirinë më lehtë e fitojmë se ç’do të dimë ta shfrytëzojmë”. Shumë më shpejt se ç’mund të na ketë shkuar mendja po shihet se sa e se si po cenohet, madje, kur e ku po rrezikohet kohezioni ynë shoqëror dhe mbarëkombëtar”, ka shkruar Qosja.

Kontrolloni gjithashtu

Haxhiu:Ministria e Infrastrukturës dhe Ministria e Punëve të Jashtme nuk janë përgjigjur për zbatimin e ligjit

Deputetja e VV-së, Albulena Haxhiu porositë LDK-së të mos barrikadohen pas kërkesës për postin e presidentit

Pas mbledhjes së kryesisë Lëvizjes Vetëvendosje, deputetja nga radhët e saj, Albulena Haxhiu ka porositur ...