Rritje e madhe e importit dhe rritje e vogël e eksportit

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka njoftuar për bilancin tregtar të vendit tonë gjatë periudhës së parë të vitit 2022.  Nga të dhënat e publikuara mësohet se përderisa ka pasur rritje të ndjeshme të vlerës së mallrave të importuara, rritja e vlerës së mallrave të eksportuara ka qenë shumë e vogël. Nga të dhënat e publikuara mësohet se gjatë muajit qershor të këtij viti, nga vendi ynë për në shtete tjera janë eksportuar mallra me vlerë 74 milion e 600 mijë euro, ndërsa janë importuara mallra me vlerë 492 milion e 800 mijë euro, që është një rritje prej 25.3 për qind krahasuar me periudhën e njëjtë kohore me vitin 2021. Agjencia e Statistikave të Kosovës bën të ditur se eksportet e Kosovës në vendet e Bashkimit Evropian arritën në 24 milionë euro, ndërsa importet nga 27 vendet anëtare të bllokut arritën në 192 milionë e 400 mijë euro.

Kontrolloni gjithashtu

Bardhyl Mahmuti ka mohuar autorësinë e komunikatës së 59-të të UÇK-së, ku ishte shpallur tradhtar Gani Geci, për vrasjen e Abedin Rexhës

Dëshmitari, Bardhyl Mahmuti, gjatë paraqitjes  së tij  para trupit gjykues në gjykimin kundër krerëve të …