MIT
mbpzhr 2018
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Ruud Vermeulen thotë se Kosova po përballet me një krizë të afërt si pasojë e Ligjit për Pagat
Ruud Vermeulen thotë se Kosova po përballet me një krizë të afërt si pasojë e Ligjit për Pagat

Ruud Vermeulen thotë se Kosova po përballet me një krizë të afërt si pasojë e Ligjit për Pagat

Ndarja e buxhetore për Ligjin për pagat, i cili është miratuar në Kuvendin e Kosovës më 2 shkurt të këtij viti, nga viti 2020 do të jetë pothuajse e pamundur të jetë në përputhje me kufizimet sipas rregullit. Ruud Vermeulen, drejtor i Zyrës së Fondit Monetar Ndërkombëtar në Kosovë, ka thënë se kjo bën ngushtimin e shpenzimeve për sektorët prioritar dhe do të pengojë rritjen dhe krijimin e vendeve të reja të punës, që nevojiten për të zvogëluar papunësinë e lartë në Kosovë dhe hendekun e gjerë të të ardhurave me vendet në rajon dhe BE, paraprake për rritjen e Bruto Produktin Vendor më 2018. “Nuk do të shkoja aq larg sa të them se Kosova po përballet me një krizë të afërt si pasojë e këtij ligji. Por, kjo nuk do të thotë se nuk jemi thellësisht të shqetësuar lidhur me ndikimin që do të ketë mbi buxhetin dhe konkurrueshmërinë e ekonomisë”, ka thënë ai.

Kontrolloni gjithashtu

Vetëvendosje dhe LDK nuk duan ta formojnë qeverinë e re me asnjërën nga partitë që kanë qeverisur në mandatin e kaluar

Vetëvendosje dhe LDK nuk duan ta formojnë qeverinë e re me asnjërën nga partitë që kanë qeverisur në mandatin e kaluar

Dy partitë që dolën të parat nga zgjedhjet e 6 tetorit, Lëvizja Vetëvendosje dhe Lidhja ...