Shtetet anëtare të BE-së janë pajtohen që të hapen negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, por nuk dihet se në çfarë forme

Shtetet anëtare të BE-së pajtohen që të hapen negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Në krizën globale të përhapjes së pandemisë, vendet anëtare të BE-së janë pajtuar më në fund që të merret vendimi për të hapur negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut,  mbase në shenj mëshire e mirëkuptimi. Por sapo të mbarojë kriza  vendet e BE-së do të vendosin kushte të reja.  Në dy takimet e fundit ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së, në përgatitje të takimit të Këshillit të Çështjeve të Përgjithshme që zhvillohet javën që vjen, kanë rënë dakord për versionin e fundit të tekstit të vendimit për hapjen e negociatave të përgatitura nga Presidenca Kroate e BE-së.

Kontrolloni gjithashtu

Jens Stoltenberg

Stoltenberg i shprehu mirënjohje Turqisë për mbështetjen e vendimit për dërgimin e përforcimeve ushtarake, në Kosovë

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s shprehu mirënjohjen e tij ndaj Turqisë për mbështetjen e dhënë …