kek
Airport Adem Jashari
MIT
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / Shyqiri Bytyçi: Mësimi i gjuhës shqipe do të organizohet edhe zyrtarisht në të shkollat publike në Macerata të Italisë
Ministri Bytyqi

Shyqiri Bytyçi: Mësimi i gjuhës shqipe do të organizohet edhe zyrtarisht në të shkollat publike në Macerata të Italisë

Ministri i Arsimit, Shyqiri Bytyçi, ka bërë të ditur se nga ky vit mësimi i gjuhës shqipe do të organizohet edhe zyrtarisht në të gjitha shkollat publike në Maçerata të Italisë. Ai gjatë një takimi me drejtorin e shkollës “Enrico Fermi”, me rastin e festës vjetore që organizohet nga Lidhja e Mësuesve Shqiptarë në Itali, ka biseduar për kontributin e tyre të çmuar për kultivimin e gjuhës shqipe, ruajtjen e traditës të të rinjve në mërgatë.“Për të dëshmuar se mësuesit tanë kanë një angazhim me vlerë dhe një mision fisnik në shërbim të të rinjve, në shërbim të atdheut, e që respektohen edhe institucionalisht, ishte edhe pjesëmarrja e nënkryetares së qytetit të Maceratës,  Stefania Monteverde, të cilën në emër të shtetit të Kosovës, e falënderova për gjithë mbështetjen e gjithë akterëve të këtij qyteti në dhënien në shfrytëzim të hapësirave të nevojshme dhe krijimin e kushteve tjera përcjellëse për zhvillimin e mësimit shqip në atë zonë”, shkruan Bytyçi.

Kontrolloni gjithashtu

Këshillit të Prindërve të Kosovës kërkon nga kompetentët e arsimit të mos politizohet shkolla për qëllime politike

Këshillit të Prindërve të Kosovës kërkon nga kompetentët e arsimit të mos politizohet shkolla për qëllime politike

Në një reagim publik të Këshillit të  Prindërve të Kosovës, thuhet se ky Këshilli po ...