Studentët e Infermierisë të UBT-së ofrojnë shërbime mjekësore falas

Studentët e Infermierisë të UBT-së ofrojnë shërbime mjekësore falas

Fakulteti i Infermierisë në UBT, në kuadër të Ditës Botërore të Hipertensionit, ka organizuar një aktivitet sensibilizues në parkun e Gërmisë, në Prishtinë. Ky aktivitet u organizua nën kujdesin e dekanit të Fakultetit të Infermierisë, Fitim Alidema, si dhe në bashkëpunim me Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare “Fehmi Agani” në Prishtinë. Me këtë rast, dhjetëra studentë të Fakultetit të Infermierisë të UBT-së, bënë matje të hipertensionit arterial për mbi 100 qytetarë të rastit, që treguan interes për këtë aktivitet. Gjithashtu, studentët u dhanë informacione të detajuara mbi rëndësinë e një ushqyerje korrekte, të aktivitetit fizik dhe mbajtjes së kontakteve të rregullta me mjekun e familjes dhe mjekun specialist. Në këtë aktivitet, po ashtu u shpërndanë për qytetarët edhe broshura informuese. Kjo nuk është hera e parë që Fakulteti i Infermierisë në UBT po organizon aktivitete senzibilizuese për shëndetin e njeriut. Studentët e këtij fakulteti në vazhdimësi po ofrojnë shërbime senzibilizuese për një jetë të shëndetshme.

 

Kontrolloni gjithashtu

Zërat e “ndërgjegjes” së dy profesorëve: Blerim Latifi dhe Muhamet Hamiti për dhunën izraelite kundër palestinezëve

Të paktën 178 palestinezë u vranë dhe 589 u plagosën nga sulmet ajrore të forcave izraelite kundër popullatës civile

Dje, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken u takua me disa udhëheqës të vendeve arabe …