Fillimi / Lajmet / Tetë vite nga largimi i pllakës përkujtimore të dëshmorëve të UÇPMB-së nga qendra e Preshevës
Tetë vite nga largimi i pllakës përkujtimore të dëshmorëve të UÇPMB-së nga qendra e Preshevës

Tetë vite nga largimi i pllakës përkujtimore të dëshmorëve të UÇPMB-së nga qendra e Preshevës

Tetë vite më parë është larguar pllaka përkujtimore për ushtarët e rënë dëshmorë në luftën e UÇPMB-së në Kosovën Lindore. Më 20 janar të vitit 2013 forca të shumta policore dhe ato të xhandarmerisë serbe e kanë larguar lapidarin e UÇPMB-së që ishte vendosur para Komunës së Preshevës. Në këtë aksion të forcave serbe janë përfshirë rreth 200 pjesëtarë të njësive elite të policisë.

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobi të paqes

Me 50 vota për, dhjetë kundër dhe nëntë abstenime, Komisioni për politikë të jashtme i ...