Thaçi

Thaçi: 2 korriku dhe 7 shtatori i vitit 1990 dëshmuan vendosmëri të lartë kombëtare e shtetformuese

Kryetari i vendit, Hashim Thaçi ka përkujtuar ngjarjet e 7 shtatorit, kur ishte miratuar Kushtetuta e Kaçanikut. I pari i  shtetit tha se vullneti i popullit dhe përfaqësuesve tonë politikë për liri dhe pavarësi ishte shekullor. “Ngjarjet e 2 korrikut dhe 7 shtatorit të vitit 1990 ishin akte të guximshme të delegatëve shqiptarë, të cilat dëshmuan vendosmëri dhe vetëdije të lartë kombëtare e shtetformuese”, shkroi Thaçi. Ai deklaroi se Kushtetuta e Kaçanikut ishte bazament i fuqishëm për ndërtimin e jetës demokratike dhe institucionale në Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi ka biseduar me ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Prishtinë, Jeffrey Hovenier. Me këtë rast, Memli Krasniqi ka thënë se raporti i Kosovës me Shtetet e Bashkuara të Amerikës është i shenjtë, i pazëvendësueshëm dhe i përhershëm. Pas takimit, ai në një postim të tij ka shkruar se ka pasur diskutime të frytshme dhe miqësore me ambasadorin amerikan, Jeffrey Hovenier, sot, gjatë një dreke pune në rezidencën e tij, në Prishtinë. Takimi i Memli Krasniqit me ambasadorin Hovenier u zhvillua në kohën e situatës së tensionuar në veri të Kosovës dhe kërkesës amerikane dhe evropiane për shtendosjen sa më parë të situatës konfliktuoze.

Kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi ka biseduar me ambasadorin amerikan në Prishtinë, Jeffrey Hovenier, për situatën në vend

Kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi ka biseduar me ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës …