tv dielli
Airport Adem Jashari
kek
MIT
Fillimi / Lajmet / Thaçi: Kosova ka përmbushur të gjitha kriteret për liberalizim por vendimi nuk po ndodh për shkak të mos unitetit në BE
Thaçi: Kosova ka përmbushur të gjitha kriteret për liberalizim por vendimi nuk po ndodh për shkak të mos unitetit në BE

Thaçi: Kosova ka përmbushur të gjitha kriteret për liberalizim por vendimi nuk po ndodh për shkak të mos unitetit në BE

Kryetari i Kosovës Hashim Thaçi, në konferencën vjetore të prokurorëve deklaroi se Kosova ka përmbushur të gjitha kriteret për liberalizim të vizave duke përfshirë edhe luftën kundër krimit e korrupsionit, por që tha se vendimmarrja nuk po ndodh për shkak të mos unitetit të shteteve të BE-së. Thaçi tha se Kosova si asnjë vend tjetër ka kaluar nëpër sistem te drejtësisë për 20 vite. Derisa ka kritikuar për siç ka thënë amnistisë që i është bërë Serbisë për krimet që ka kryer në Kosovë. Kurse kryeprokurori i shtetit Aleksandër Lumezi, tha se çelësi në luftën kundër korrupsionit qëndron në konfiskimin e pasurisë së fituar në mënyrë të palighshme.

Kontrolloni gjithashtu

Një delegacion i Kuvendit të Kosovës po merr pjesë në takimet e Rrjetit Global Parlamentar të OECD-së

Një delegacion i Kuvendit të Kosovës po merr pjesë në takimet e Rrjetit Global Parlamentar të OECD-së

Një delegacion i Kuvendit të Republikës së Kosovës, i përbërë nga deputetët Doruntinë Maloku dhe ...