KEK
Fillimi / Institucionet / U mbajt diskutim publik me kryetarët e këshillave të fshatrave të komunës së Vitisë

U mbajt diskutim publik me kryetarët e këshillave të fshatrave të komunës së Vitisë

Është mbajtur diskutimi publik, me kryetarët e këshillave të fshatrave të komunës së Vitisë, lidhur me propozim rregulloren për organizimin dhe bashkëpunimin e komunës me fshatrat, vendbanimet dhe lagjet urbane të komunës së Vitisë. Zyrtari komunal nga zyra ligjore Burim Sadiku, bëri të ditur se kjo rregullore ka për qëllim organizimin dhe bashkëpunimin e komunës së Vitisë me fshatrat, lagjet e vendbanimet, themelimin e këshillave lokale, kompetencat dhe përgjegjësit e tyre. Përfaqësuesit e fshatrave, prezent në këtë takim, paraqitën vërejtje dhe i dhanë sugjerimet e tyre rreth harmonizimit të kësaj propozim rregulloreje, ndër të cilat edhe ajo që parashihet të bëhet kompensimi për 6 mbledhje brenda vitit, e që shuma e përcaktuar u kritikua nga ata. Gjithashtu u kërkua që të fuqizohet roli i këshillave të fshatrave, respektivisht kryetarit të këshillit, për marrje të masave për ata anëtar të cilët nuk vijnë në takime për disa mbledhje me radhë, në mënyrë që të zëvendësohen.

Kontrolloni gjithashtu

Sipas IKSHPK-së, gjatë javës që lam pa në komunën e Deçanit dyzetetetë persona kanë rezultuar pozitiv me virusin #Covid19, njëzetedy  të tjerë janë shëruar plotësisht, ndërsa dy persona kanë ndërruar jetë

Sipas IKSHPK-së, gjatë kësaj jave nga 1-7 mars në komunën e Deçanit dyzetetetë persona kanë ...