Fillimi / Institucionet / U mbajt mbledhja e dytë e rregullt e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi

U mbajt mbledhja e dytë e rregullt e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi

Në Viti, është mbajtur mbledhja e dytë e rregullt e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB). Gjatë këtij takimi në veçanti është folur për gjendjen e sigurisë në këtë komunë e cila është vlerësuar si e qetë dhe stabile. Megjithatë në këtë takim u dhanë edhe disa shqetësime që kanë të bëjnë me sigurinë. Zv. Kryetari i Komunës së Vitisë, Hasan Aliu në fillim të këtij takimi ka bërë të ditur se gjendja e sigurisë në Komunën e Vitisë, është e qetë dhe stabile, por ai përmendi edhe rastet e fundit të aksidenteve me fatalitet që kanë ndodhur në këtë komunë duke shprehur edhe ngushëllimet për familjarët. Zv. Kryetari Aliu po ashtu njoftoj anëtarët e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi për komandantin e ri të Stacionit Policor në Viti, Kapiten Afrim Halilin dhe shprehu falënderimet për Komandantit e deritanishëm, Agim Lipovica i cili ka shërbyer në këtë detyrë. Ndërkaq Afrim Halili, Komandant i ri i Stacionit Policor në Viti, ka bërë një krahasim të periudhës së njëjtë të këtij viti me vitin paraprak. Megjithatë komandanti Halili u shpreh se gjendja e sigurisë në këtë komunë është e qetë dhe stabile. Ai përmendi se në këtë komunë ka ndodhur më parë një aksident komunikacioni që ka përfunduar me fatalitet dhe rastin e një vetëvrasje. Komandanti Halili theksoi se kohëve të fundit kanë qenë të shpeshta edhe rastet e zjarreve. Përndryshe Komandanti Halili u shpreh se ai do të vazhdon bashkëpunimin me institucionet komunale të Vitisë dhe me qytetarë në interesin e të gjithëve. Ndërkaq anëtarët e këtij këshilli paraqitën disa shqetësime të tyre lidhur me sigurinë në këtë komunë si: huliganizmi, aksidentet në komunikacion, zjarre vëniet e qëllimta, pusetat e hupura, rrjeti elektrik dhe të tjerë. Përndryshe në këtë takim kanë marrë pjesë edhe përfaqësues nga Forca e Sigurisë së Kosovës dhe nga Misioni i OSBE-së në Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

TAKIMI I RADHËS I SHTABIT EMERGJENT KOMUNAL NË JUNIK

Shtabi Emergjent në komunën e Junikut ka mbajtur takimin e radhës, ku kryetari i komunës ...