leoni

Ushtria e Amerikës i ka dhënë 37 medalje rreshterit, Dillard Johnson, i cili për pesë vjet ka vrarë 2746 civilë irakianë

Ushtria e Amerikës i ka dhënë 37 medalje rreshterit, Dillard Johnson, i cili për pesë vjet ka vrarë 2746 civilë irakianë

Kanali televiziv “Fox News” ka zbulura se rreshteri Dillard Johnson (48 vjeç), konsiderohet ushtari më i pashpirt në historinë e Amerikës i cili sipas pohimeve të tij, gjatë pranisë së tij pesëvjeçare në Irak nga viti 2005 deri në vitin 2010, ka vrarë me qëllim mbi 2746 qytetarë irakianë. Dillard Johnson duke pohuar veprimet e pamëshirshme të ushtrisë së Amerikës në Irak, deklaroi se gjatë pranisë së tij në Irak, nuk kishte kaluar asnjë ditë pa vrarë një ose dy qytetarë irakianë. Sipas këtij ushtari amerikan, vrasja e parë e tij në Irak kishte ndodhur me automjet luftarak duke shtypur një autobus me plotë pasagjerë në afërsi të qytetit Samave në jug të Irakut ku si pasojë ishin vrarë 13 qytetarë irakianë.  U shtria e Amerikës i ka dhënë 37 medalje këtij ushtari për ta nderuar atë për krimet që ka kryer si hero i luftës. Johnson aktualisht vuan nga shumë sëmundje psikologjike dhe bashkëshortja e tij është divorcuar.

Kontrolloni gjithashtu

Vedant Patel: Po monitorohet vendosja e artilerisë dhe e forcave serb përgjatë kufirit me Kosovën

Zëvendës-zëdhënësi i Departamentit Amerikan të Shtetit, Vedant Patel, deklaroi  se po monitorohet  vendosja  e forcave …