Murati

Valon Murati: Ideja e ripërcaktimit të kufijve në mes të Kosovës dhe Serbisë ishte përkrahur në masë të madhe edhe nga superfuqitë

Kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati, ka thënë se ideja e ripërcaktimit të kufijve ishte përkrahur në masë të madhe nga superfuqitë. Ai  tha se kjo ide u refuzua, duke shtuar se ia humbi Kosovës mundësinë që të funksionalizohet e të merret me çështje të tjera. Ripërcaktimi i kufijve është përkrahur nga akterët shumë të rëndësishëm është përkrahur, prej Amerikës,  Brukselit zyrtar, Francës. Ka pasur edhe  kundërshtime, por një pjesë e madhe e superfuqive e kanë përkrahur. Por për fatin tonë të keq, e për turp si shoqëri, si politikanë, ne e kemi refuzuar zgjidhjen më të mirë e cila do të na funksionalizonte tash e shumë kohë që të merreshim me korrupsionin, sundimin e ligjit, arsimin e të tjera. Për më tepër,  tash kryeministri Albin Kurti, e ka sjellë situatën që Kosova të konfrontohet me aleatët. Ne tash gjendemi në një situatë ku kryeministri na ka fut në një marrëveshje që e pranon Asociacionin, por refuzon ta implementojë e tash na konfronton  me aleatët, ka thënë, mes tjerash,  Valon Murati.

Kontrolloni gjithashtu

Presidenca zvicerane ka njoftuar për takimin që ka pasur kryetari zviceran, Alain Berset me kryeministrin, Albin Kurti

Presidenca zvicerane ka njoftuar për takimin që ka pasur kryetari zviceran, Alain Berset me kryeministrin, Albin Kurti

Presidenca e Zvicrës  ka njoftuar për takimin që ka pasur kryetari  Alain Berset me kryeministrin …