leoni

William Walker

William Walker 15 janarin e vitit 1999 në Reçak e kujton me emocione të veçanta

Ish-ambasadori i OSBE-së në Kosovë, miku i madh i Reçakut dhe i tërë Kosovës, William Walker, 15 janarin e vitit 1999 e kujton me emocione të veçanta. Ai ka vlerësuar se sikur të kishte kurajo personale, nuk do të ishim këtu. “Nuk duhet shumë guxim për ta thënë të vërtetën. E tëra që kam bërë unë , ka thënë atë që kam parë. Besoj se Masakra e Reçakut, dhe mendimi im për të ka bërë që të vijë Konferenca e Rambujesë dhe të NATO të bombardojë Serbinë”, ka thënë ai për RTK-në. Ai ka përmendur edhe vrasjen e serbëve në kafiterinë Panda në Pejë, ku 6 të rinj serbë u vranë. Ai ka shpjeguar se autoritete serbe, asokohe  kishin kërkuar nga ai të pranonte se  ka qenë hakmarrje nga ana e UÇK-së. Ata më thanë se duhet të denoncoja UÇK-në, por un u thashë se nuk ka dëshmi. Po të isha i bindur do të denoncoja”, ka thënë, Voker.

Kontrolloni gjithashtu

Behramaj: Albin Kurti nuk do unifikim, ai do polarizim

Duke komentuar deklaratën e kryeministrit Albin Kurti para anëtarësisë së partisë Vetëvendosje, ish-këshilltar i ish …