vipa
driloni com
Fillimi / Lajmet / Zëvendeskryeministri Hoxhaj: Raporti i Progresit konfirmon lajmin e mirë për liberalizimin e vizave
Zëvendeskryeministri Hoxhaj: Raporti i Progresit konfirmon lajmin e mirë për liberalizimin e vizave

Zëvendeskryeministri Hoxhaj: Raporti i Progresit konfirmon lajmin e mirë për liberalizimin e vizave

Zëvendeskryeministri i Kosovës, Enver Hoxhaj në emër të qeverisë ka folur në Kuvend për Raportin e Progresit. Hoxhaj ka thënë se raporti i publikuar nga Komisioni Evropian jep një vlerësim objektiv. Ai thotë se në këtë raport paraqiten edhe arritjet por edhe sfidat. Hoxhaj me theks të veçantë, tha se ky raport dëshmon edhe një herë shenjat e mira për liberalizimin e vizave. “Publikimi i këtij raporti për Kosovën, dhe raportet e tjera është ngjarje e veçantë dhe ka dy momente të rëndësishme: propozimi për Shqipërinë dhe Maqedoninë për hapjen e negociatave. Raporti i Progresit gjithashtu e konfirmon lajmin për liberalizimin e vizave”, ka thënë Hoxhaj. Ai është shprehur optimist se në institucionet e BE-sa ka unanimitet për liberalizimin e vizave. Sipas Hoxhajt, Kosova ka arritur progres në krieterin ekonomik dhe raportet me vendet në rajon.

Kontrolloni gjithashtu

Daniel Serwer

Server: Nëse ka ndarje Kosova do të mundet të bashkohet me Shqipërinë ose me pjesën shqiptare të Maqedonisë

Daniel Serwer, profesor në Universitetin, John Hopkins në Uashington në një intervistë për Radion Evropa ...