Fillimi / Kultura / Zymer Mehani: E paarritshme
Zymer Mehani

Zymer Mehani: E paarritshme

(Dedikim për veprimtarin e çështjes sonë kombëtare, Bacë Adem Demaçi, me rastin e ditëlindjes: 26 shkur 1936)

E paarritshme është lartësia ku u ngrite.
Vetëm Ti arrite Të ngjitesh atje.
Është fare e kotë dhe krejt humbje kohe,
Se s’mund ta mbajmë hapin, me Ty, o Promethe.

Vetëm zëri i mekur i popullit të robëruar,
Ty ta dha guximin dhe të trimëroi.
Vetëm dashuria që pate për Kosovën,
Të dha shumë fuqi dhe të pavdekësoi.

Monument i gjallë je në zemrat tona,
Krenari e kombit , nip i Skënderbeut.
Për lirinë e popullit në burgje u burrërove
Diçka që s’ka ndodhur te popujt e tjerë.

Kontrolloni gjithashtu

Tradhetia

Ahmet Qeriqi: Stigmatizimi i tradhtisë në këngët tona rapsodike është temë e veçantë e memories shqiptare

Kënga e Kolë Gjegjit dhe Kënga e Lym Hoxhës Stigmatizimi i tradhtisë në këngët tona ...