Zymer Mehani

Zymer Mehani: KOSOVË…

1.

KOSOVË-

Çerdhe e trimërisë

 

KOSOVË-

Djep i Dardanisë

 

KOSOVË-

Vatër e barotit

 

KOSOVË-

Gjaku i Kastriotit

 

KOSOVË-

Kulla e Jasharëve

 

KOSOVË-

Zemra e shqiptarëve

 

KOSOVË-

Fjala e Besës

 

KOSOVË-

DASHURI e Abedin REXHËS

 

KOSOVË-

Uratë e Nënë TEREZËS

 

KOSOVË-

Besë e lidhur e Fehmiut dhe Xhevës

 

KOSOVË-

Shqipe e Flamurit

 

KOSOVË-

Betim i Komandant GURIT

 

KOSOVË-

Flamur i MARIGONËS

 

KOSOVË-

Pushkë lirie e ANTIGONËS

 

KOSOVË-

Tel i çiftelisë

 

KOSOVË-

Zjarr i dashurisë

 

KOSOVË-

Kënga lahutare

 

KOSOVË-

Shqipja dykrenare

 

KOSOVË-

Gjaku i martirëve

 

KOSOVË-

Lule e ilirëve

 

KOSOVË-

Fushë me lulëkuqe

 

KOSOVË-

Kopsht me burbuqe

 

KOSOVË-

Kënga jonë kreshnike

 

KOSOVË-

Zemër heroike

 

KOSOVË-

Gërshet i Dadës Shotë

 

KOSOVË-

Më e bukura në botë

 

KOSOVË-

Besa jonë arbërore

 

KOSOVË-

Jona Tokë stërgjyshore

 

2.

 

KOSOVË-

Ti je zjarr që me kallë

 

KOSOVË-

Për ty kam shumë mall

 

KOSOVË-

Je peng që më mban gjallë

 

KOSOVË-

Për ty dhamë çikë e djalë

 

KOSOVË-

T’kemi gjak, që kurrë s’t’kemi falë

 

KOSOVË-

Shqipe e dykrenore në flamur

 

KOSOVË-

Fortesë shkëmbi gur mbi gur

 

KOSOVË-

Plis i djegur i Dadës Shotë

 

KOSOVË-

Vetull e vrarë e Shqiponjës Xhevë

 

KOSOVË-

Dashuria jonë e madhe, dritë e diell

 

KOSOVË-

Këngë e ndalur e Ylfetit

 

KOSOVË-

Gërshet i prerë i Ganimetit

 

KOSOVË-

Fuçi baroti, varr i sulltanit e i mbretit

 

KOSOVË-

Kullë e pamposhtur e Azemit

 

KOSOVË-

Këngë për liri e Komandant Ademit

 

KOSOVË-

Ti je ëndërr që më le pa gjumë

 

KOSOVË-

Ti je plaga ime që më kullon shumë

 

KOSOVË-

Besa-besë kurrë s’ të lamë në gjunjë

 

KOSOVË-

Me kokë në qiell- shqipe në flamur

 

KOSOVË-

Sa të rrojmë, do të duam shumë…

 

KOSOVË-

Imi lot dhe gëzim

 

KOSOVË-

Djepi dhe varri im!

Kontrolloni gjithashtu

Ismail Kadare

Ismail Kadare: Epoka e kapitalizmit është në perëndim, ndërsa Realizmi socialist është ende në dekadat e tija të para

A do të vazhdojnë të ekzistojnë letërsia dhe artet në të ardhmen? Kjo pyetje, herë …