vipa
vala – old
driloni com
Fillimi / Lajmet / Brukseli miraton në heshtje urdhër-arrestet e vjetra të Beogradit kundër qytetarëve të ish Jugosllavisë
BE-ja

Brukseli miraton në heshtje urdhër-arrestet e vjetra të Beogradit kundër qytetarëve të ish Jugosllavisë

Gjatë diskutimit të raporteve të posaçme për Kosovën dhe Serbinë në Komitetin e Jashtëm Euro-parlamentar, përfaqësuesja e ekzekutivit evropian e injoroi këtë çështje.  Rasti “Haradinaj” u përmend me shqetësim, veçanërisht prej eurodeputetëve kroatë, të cilët preken po ashtu nga ligji problematik i Serbisë, që i lejon vetë Beogradit të gjykojë këdo në territorin e ish-Jugosllavisë. Raportuesja për Kosovës, Ulrike Lunaçek  tha se “Serbia nuk ka juridiksion në Kosovë” se “Beogradi duhet t’i tërheq mbrapsht urdhër-arrestet e vjetruara”. Kreu i Delegacionit të PE për Kosovën, Tonino Pikula, deklaroi se “i ashtuquajturi juridiksion rajonal, që i mundëson Serbisë të akuzojë qytetarë të shteteve fqinje, siç dëshmon edhe rasti i zotit Haradinaj, nuk i ndihmon aspak stabilitetit të rajonit dhe marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë”.

Kontrolloni gjithashtu

Kryeparlamentari Veseli propozoi që rruga: Klinë e Eperme- Komoran, të mbajë emrin e Shaban Polluzhës

Kryeparlamentari Veseli propozoi që rruga: Klinë e Eperme- Komoran, të mbajë emrin e Shaban Polluzhës

Kryekuvendari, Kadri Veseli, me rastin e fillimit punimeve të rrugës Klinë e Epërme – Komoran, ...