KEK
Fillimi / Lajmet / 13 parti politike deri në orën 14:00 kanë aplikuar për certifikim në Komisionin Qendror Zgjedhor
Komisioni Qendror i Zgjedhjeve deri me tani ka refuzuar gjithsej 3 mijë e 15 vota të diasporës

13 parti politike deri në orën 14:00 kanë aplikuar për certifikim në Komisionin Qendror Zgjedhor

Sot është dita e fundit për subjektet politike që të dorëzojnë listat e tyre me emrat e kandidatëve për deputetë, të cilët pas çertifikimit do të mund të garojnë për ulëse në Kuvendin e Kosovës. Deri më tani vetëm 13 subjekte politike, pra nga 9 parti politike, 1 koalicion dhe 3 iniciativa qytetare, me gjithsej 276 kandidatë. Partitë që deri në ora 14:00 kanë dorëzuar në KQZ aplikimin për çertifikim për pjesëmarrje në zgjedhje si dhe listën me emrat e kandidatëve për deputetë, janë kryesisht janë nga radhët e komuniteteve kështu ka thënë zëdhënësit të KQZ-së, Valmir Elezi. “Jemi duke pritur aplikimin e subjekteve politike për pjesëmarrje në zgjedhjet e 14 shkurtit. Deri në këtë kohë kemi pranuar aplikimin e 13 subjekteve politike, pra nga 9 parti politike, 1 koalicion dhe 3 iniciativa qytetare, me gjithsej 276 kandidatë”, ka thënë ai. Ndryshe, fushata zgjedhore për subjektet politike do të fillojë më 3 shkurt.

Kontrolloni gjithashtu

PZAP e refuzon kërkesën e Meliza Haradinaj-Stublla për rinumërim të votave në komunën e Dragashit

PZAP e refuzon kërkesën e Meliza Haradinaj-Stublla për rinumërim të votave në komunën e Dragashit

Kandidatët për deputetë nga subjektet e ndryshme politike kanë pasur të drejtën për ankesa në ...