Fillimi / Lajmet / 16 vite nga beteja e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare në Malësinë e Tetovës
16 vite nga beteja e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare në Malësinë e Tetovës

16 vite nga beteja e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare në Malësinë e Tetovës

Sot janë bërë plotë 16 vite nga beteja e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare në Malësinë  e Tetovës, përballë forcave ushtarake dhe policore sllavo-maqedonase. 25 marsi i vitit 2001 tetovarët i zgjoi me ndryshe së herëve tjera tanke, pizgauerë, autoblinda dhe një arsenal i madh lufte, përfshirë edhe mercenarë nga vendet e tjera sllave kishin mësyrë Malësinë e Tetovës, për t’i sfiduar trimat çlirimtar. Luftime të ashpërta kishin filluar që në orët e para të mëngjesit madje kishte viktima nga të dy palët. Atë ditë kanë rënë dëshmor Servet Hajredini në fshatin Sellcë, Servet Shabani e Fadil Rifati bien tek vendi i quajtur Gruri i Kuq mbi fshatin Sellcë si dhe  Zeqirja Tahiri e Xhemil Abdurahmani, që të gjithë këta ushtarë të UCK-së. Për ndër të veprës së tyre trimave sot në Tetovë pranë lapidarit të tyre janë bërë homazhe.

Kontrolloni gjithashtu

Deputetja e Kuvendit të Shqipërisë, Rudina Hajdari ka vendosur që të krijojë një parti të re

Ish-deputetja Rudina Hajdari, ka deklaruar se opozita, në tërësi sot është më e përçarë se kurrë

Ish-deputetja nga radhët e PD-saë Rudina Hajdari, e cila ndodhet në Amerikë ka deklaruar se ...