kek
mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
MIT
Fillimi / Lajmet / 17 tetori i çdo viti sipas Kombeve të Bashkuara shënon Ditën Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë
17 tetori i çdo viti sipas kombeve të Bashkuara shënon Ditën Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë

17 tetori i çdo viti sipas Kombeve të Bashkuara shënon Ditën Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë

Sipas Kombeve të Bashkuara, 17 tetori i çdo viti shënon Ditën Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë. Që prej vitit 1993, ndërgjegjëson njerëzit për nevojën e zhdukjes së varfërisë në mbarë botën dhe veçanërisht në vendet në zhvillim.  Organizata të ndryshme jo qeveritare dhe komunitetet e bamirësisë mbështesin këtë ditë duke u bërë thirrje drejtuesve dhe qeveritarëve që në agjendën e tyre lufta kundër varfërisë të ketë prioritet. Në 17 tetor të vitit 1987, më shumë se 100 mijë persona u mblodhën në Paris për të nderuar viktimat e varfërisë ekstreme, dhunës dhe urisë. Që prej atij momenti individë dhe organizatat në mbarë botën e shohin 17 tetorin si një ditë ku mund të rikujtohet  përkushtimi i tyre për t’i dhënë fund varfërisë. Dhe pse 17 tetori u njoh si ditë zyrtare në vitin 1993, në shumë vende të tjera rreth botës kjo ditë përkujtohet që nga viti 1987.

Kontrolloni gjithashtu

Veseli: Vetëm duke luftuar korrupsionin dhe garantuar sundimin e ligjit mund t’i bindim ndërmarrësit e suksesshëm të diasporës

Kadri Veseli: Vetëm duke luftuar korrupsionin mund t’i bindim ndërmarrësit e suksesshëm të diasporës

Lideri i PDK-së, Kadri Veseli, sot e ka takuar një biznesmen që ishte viktimë e ...