Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / 20 vjet nga themelimi i Partisë Demokratike të Kosovës
20 vjet nga themelimi i Partisë Demokratike të Kosovës

20 vjet nga themelimi i Partisë Demokratike të Kosovës

Më 10 tetor të vitit 1999 është formuar Partia Demokratike e Kosovës. Kjo parti që nga themelimi ka pasur kryetar Hashim Thaçin, që tani është kryetar i Kosovës. Pasi që Kushtetuta nuk lejon mbajtjen njëkohësisht të postit të presidentit dhe të kryetarit të partisë, Thaçi dha dorëheqje nga funksionet e tij në parti. Pas kësaj, PDK ka mbajtur Kuvendin zgjedhor ku për kryetar ka zgjedhur Kadri Veselin. Organ ekzekutiv i PDK-së është Kryesia, e cila zgjidhet nga Këshilli Drejtues. Partia Demokratike e Kosovës ka nisur historinë e saj qeverisëse nga viti 2001-2004, kur atëbotë u zgjodh kryeministër Bajram Rexhepi bashkë me 2 ministra nga tabori i kësaj partie. Pas zgjedhjeve të 17 nëntorit 2007, PDK-ja konfirmohet si forca e parë politike në vend. PDK në zgjedhjet e mbajtura të dielën e kaluar, ka humbur primatin e partisë së parë, duke u radhitur e treta, në të cilin vend bie për herë të parë në historinë e saj.

Kontrolloni gjithashtu

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet sot ku pritet të bëhet rishikimit të buxhetit që do t'i hapte rrugë zbatimit të pakos emergjente fiskale

Kuvendi mblidhet sot për ta votuar rishikimin e Buxhetit që do t’i hapte rrugë zbatimit të pakos emergjente fiskale

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet sërish sot në orën 11:00 për të vazhduar punimet ...