Fillimi / Lajmet / 21-vjet nga masakra që kryen forcat policore dhe ushtarake serbe në Abri të Epërme të Drenicës
21-vjet nga masakra që kryen forcat policore dhe ushtarake serbe në Abri të Epërme të Drenicës

21-vjet nga masakra që kryen forcat policore dhe ushtarake serbe në Abri të Epërme të Drenicës

Sot bëhen 21-vite nga masakra në Abri të Epërme të Drenicës. Atë ditë kriminelët serbë masakruan 23 anëtarë të familjes Deliu, në mesin e tyre gra, fëmijë e pleq, nga mosha gjashtë muajsh e deri në moshën 94-vjeçare. Më 26 shtator, rreth orës 10 paradite, aty kishin depërtuar ushtarët dhe policët serbë dhe pasi kishin rrethar fshatin dhe vendstehimet e banorëve nëpër male ata  ekzekutuan civilët, të cilët ishin strehuar në pyll. Të gjithë i kishin goditur me armë zjarri nga afërsia dhe më pas  disave prej tyre u kishin masakruar edhe trupat. Më 26 shtator 1998, në lagjen Deliu, të fshatit Abri e Epërme të Drenicës, vetëm një kilometër larg shtëpive të tyre, forcat ushtarako-policore serbe masakruan 23 anëtarë të familjes Deliu, në mesin e tyre gra, fëmijë e pleq, prej moshës 6 muaj deri në 94 vjeç.

Të masakruarit:

 1. Fazli Deliu (1904)
 2. Ali Deliu (1930)
 3. Pajazit Deliu (1929)
 4. Hava Deliu-Elshani (1936)
 5. Hamide Deliu (1938)
 6. Habib Deliu (1944)
 7. Hysen Deliu (1946)
 8. Zeçir Deliu (1954)
 9. Hajriz Deliu (1964)
 10. Adem Deliu (1965)
 11. Lumnije Deliu (1969)
 12. Mihane Deliu (1943)
 13. Zahide Deliu (1971)
 14. Luljeta Deliu (1971)
 15. Mihane Deliu (1982)
 16. Antigona Deliu (1984)
 17. Gentiana Deliu (1990)
 18. Donijeta Deliu (1991)
 19. Jeton Deliu (1988)
 20. Mendohije Deliu (1993)
 21. Valmir Deliu (1993)
 22. Diturije Deliu (1998),
 23. Sherif Deliu (1931)

Kontrolloni gjithashtu

Rukiqi: Pandemia nuk ka ndikuar vetëm në shëndet por edhe në ekonomi, dëmet janë të konsiderueshme

Rukiqi: Pandemia nuk ka ndikuar vetëm në shëndet por edhe në ekonomi, dëmet janë të konsiderueshme

Nga nëntë deri në dhjetë milionë euro në ditë Kosova ka pasur humbje në sektorin ...