Fillimi / Lajmet / 23 vite nga masakra e ushtrisë dhe policisë së Serbisë në Abri të Epërme të Drenicës
Sheradin Berisha: Maskra në Abri të Epërme, krim i pandëshkuar

23 vite nga masakra e ushtrisë dhe policisë së Serbisë në Abri të Epërme të Drenicës

23 vite më parë, ushtria dhe policia e Serbisë realizuan një nga masakrat më të tmerrshme në Abri të Epërme të Drenicës. Gjatë kësaj masakre, ata vranë 23 anëtar të familjes Deliu, nga foshnja 6 muajshe deri te plaku 94 vjeç. Familja Deliu ishin strehuar në male të fshatit gjatë luftimeve të ashpra mes njësiteve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe forcave shqiptar vrasëse të Serbisë. Familja Deliu hetohet në male nga forcat shqiptar vrasëse serbe dhe në pamundësi për t’u mbrojtur, ata të gjithë vriten nga afërsia, duke mos kursyer asnjë, nga foshnja 6 muajshe e deri te plaku 94 vjeç. Dëshmitarët okular kanë treguar se kanë dëgjuar britma e të qara fëmijësh dhe kur kanë shkuar në atë vend, kanë parë dëshmi të një masakre të tmerrshme ku ishin vrarë e masakruar 23 anëtar të familjes Deliu, foshnje e pleq, të rinj e të reja, plaka e gra.

Kontrolloni gjithashtu

Deputetja e Kuvendit të Shqipërisë, Rudina Hajdari ka vendosur që të krijojë një parti të re

Ish-deputetja Rudina Hajdari, ka deklaruar se opozita, në tërësi sot është më e përçarë se kurrë

Ish-deputetja nga radhët e PD-saë Rudina Hajdari, e cila ndodhet në Amerikë ka deklaruar se ...