driloni com
vipa
Fillimi / Lajmet / Limaj: Konferenca “Sektori minerar dhe resurset minerale Kosovë-Shqipëri” është e rëndësisë së veçantë
Limaj: Konferenca “Sektori minerar dhe resurset minerale Kosovë-Shqipëri" është e rëndësisë së veçantë

Limaj: Konferenca “Sektori minerar dhe resurset minerale Kosovë-Shqipëri” është e rëndësisë së veçantë

Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale sot e ka filluar Konferencën Ndërkombëtare “Sektori minerar dhe resurset minerale Kosovë-Shqipëri”, e cila do të zgjasë dy ditë. Dhe do të mbahet në Emerald Hotel. Konferencën e ka hapur më një fjalim zëvendës-kryeminsitri i Kosovës, Fatmir Limaj. Ai në emër të Qeverisë e ka përgëzuar KPMM-n për hapjen e kësaj konference të cilën e ka cilësuar të rëndësisë së veçantë për vendin. Sipas tij është e karaterit informues për publikun dhe e subjektëve me interes të investime strategjike e cila ofron mundësi për institucionet e shtetit për të demostruar përkushtim për sektorin minerar, duke qenë se është hartuar Strategjia Minerare e Republikës së Kosovës 2012 – 2025. Pastaj sipas Limajt kjo koferencë ofron  mundësi informimi më të hollsishëm për këtë sektor me anë të prezantimeve e punimeve të ndryshme shkencore. Në fund ai është zotuar së Qeveria e Kosovës do t’i mbështes projektet strategjike minerare të cilat krijonë zhvillim industrial, eksport dhe gjenërojnë punësimin.

Kontrolloni gjithashtu

Dëmet e shkaktuara nga vërshimet në Therandë mund të arrijnë në miliona euro

Dëmet e shkaktuara nga vërshimet në Therandë mund të arrijnë në miliona euro

Kryetari i Komunës së Therandë, Bali Muharremaj, ka paralajmëruar se dëmet nga vërshimet e fundit ...