driloni com
vala – old
vipa
Fillimi / Kultura / Agim Vuniqi: Luftëtarët e lirisë, i harruam…!
Po të kishim njëshin që do të përfaqësonte shumicën shqiptare dhe minoritetet, sigurisht që do të zvogëlohej shumë më shumë krimi i organizuar

Agim Vuniqi: Luftëtarët e lirisë, i harruam…!

 

…asnjëherë nuk mi mpiu dhëmbët rrushi i Rahovecit-Kosovë e lirë

…vetëm kujtesa e divizioneve të blinduara

Nuk vritet as venitet e shkreta jo…!

 

Disa kanë shkuar në pushim dhe pritet të vijnë…

lanë familjarët sërish me ndjenjë malli, u çmallën

Oh..ata edhe atje përmallen se lanë të tjerët këtu duke punuar

Athua sa është e rëndë pesha plotë mall dhe dheu-mëmë ?

…kanë marrë frymë kuq-zi, zi-kuq

 

Disa të tjerë këtu rrinë, punojnë, e ëndërrojnë shqip

dhe disa të tjerë që mbetën krejt këtu.., nuk i shohim

…se janë duke vuajtur,

Ne e shohim vetë mënyrën tonë të jetesës

 

E ata-luftëtarët e lirisë që “kanë shkuar..”, gati i harruam

…e trimat që luftuan…!?

A mund të falin përfilljet tona qesharake,

shumë të tjerë që kanë mbetur të humbur-zhdukur?

Kontrolloni gjithashtu

Dije Ferati

Dije Ferati: Ismail Kadare dhe Kanuni i jashtëqitjes

 Termi “jashtëqitje” i  vishet shkrimtarit, Ismail Kadare. Disa besojnë se i ka trajtuar si jashtëqitje ...