Ajet Godeni ( pas vdekjes ) dekorohet nga Presidenti i Republikës së Kosovës me urdhrin “ Hasan Prishtina “

Ajet Godeni ( pas vdekjes ) dekorohet nga Presidenti i Republikës së Kosovës me urdhrin “ Hasan Prishtina “

 Ajet Godeni jatak besnik i Lëvizjes Nacional Demokratike Shqiptare

Ndër ata pak jatakë, që i qëndruan besnik çështjes kombëtare, që i mbajtën dhe nuk i denoncuan asnjëherë të strehuarit e tyre, ishte Ajet Brahimi, i njohur në popull si Ajet Godeni.

      Ajet  Godeni lindi më 1886 në fshatin Karaçicë , tash komuna e Shtimes.    Ajet Godeni është i njohur në tërë Drenicën për mikpritje, trimëri e bujari. Ai  është shembulli më tipik i mikpritjes dhe sakrificës shqiptare. Është thënë më se një herë se “Më trim është jataku se kaçaku”. Madje, simboli ynë i rezistencës, Adem Demaçi, me një rast , ka deklaruar : “ Para se të shkruani për ne të burgosurit politikë, më parë duhet të shkruani për jatakët, ku jemi strehuar ne, sepse ata dhe familjet e tyre kanë hequr më keq se ne, ata kanë hequr të zitë e ullirit”.

Te Ajet Godeni , në dimrin e ashpër të vitit 1944-45 , kishin gjetur strehim të sigurt këta individë e çeta luftëtarësh , si : Çeta e Ukë Sadikut, Shefqet Kapetani nga Baica e Kolshit, , profesor Ymer Berisha  nga Gjurgjeviku i Madh,  Smajl Gorani nga Davidoci i Shtimes, Alush Smajli nga Llazica e Malishevës, Ali Lladrovci nga Gllanasella e Skënderajt, Kapetan Sata ( Ahmeti)  nga Peshkopia, Smajl Mati nga Mati , Islam Domaneku nga Graca e Lypjanit, Rrustem Terni (i rrethit të Ferizajt), Adem Dushi i Klinës etj.Vetëm gjatë këtij dimri të ashpër, kulla e tij qe rrethuar e bastisur 7 (shtatë ) herë nga xhandarmëria e ushtria serbo-jugosllave kur qenë maltretuar gra e fëmijë të kësaj familjeje, por meshkujt nuk mundën t’i zënë. ( Shih : Mr. Sheremet Krasniqi, Hasan Hysen Budakova , Prishtinë, 1997, f. 335 ).

      Ajeti nuk kaloi pa pasoja nga OZN-a e UDB-a. Ai u burgos, u arrestua dhe shumë herë u mor në pyetje nga këto organe. U maltretua, por kurrë nuk u përul. Bëri një jetë të gjatë  e të lumtur. Ishte krenar për veprën patriotike . Nga mbarë Drenica , por edhe më gjerë , njihej si burrë i fjalës , besës e qëndresës.

Kontrolloni gjithashtu

Malisheva po shënon 17 Shkurtin me mbledhje solemne dhe duke i kujtuar të gjithë ata që kontribuuan për pavarësi

Me aktivitete të ndryshme, Komuna e Malishevës po e shënon 17 Shkurtin-Ditën e Shpalljes së …