Fillimi / Lajmet / Albin Kurti pranon më në fund se është Kushtetuta e Kosovës ajo që nuk e lejon bashkimin me Shqipërinë
Albin Kurti - Lezhe

Albin Kurti pranon më në fund se është Kushtetuta e Kosovës ajo që nuk e lejon bashkimin me Shqipërinë

Gjatë vizitës në qytetin e Lezhës me rastin e 577 vjetorit të Besëlidhjes, kryetari i Vetëvendosjes pranoi se  bashkimi kombëtar është “dëshirë e shqiptarëve” dhe “intencë e historisë”, por Kushtetuta e Kosovës e ka një kundërthënie në nenin 1.1 me nenin 1.3. Neni 1.1 thotë që Kosova është shtet i pavarur, sovran e demokratik e neni 1.3 na ndalon bashkimin me një shtet tjetër. Në këtë kuptim, Pavarësia e Kosovës nuk e lejon në mënyrë kushtetuese bashkimin me një shtet tjetër të pavarur, siç është Shqipëria, por njëkohësisht paraqet pengesë për integrim të llojit tjetër siç është ai evropian. Në Kosovë, kur s’kemi ligj për referendum dhe kur s’e ndryshojmë dot Kushtetutën tregon që duhet të bëjmë më shumë punë e do të kalojë ca kohë deri të arrijmë në atë pikë, por padyshim ajo është intenca historike dhe dëshira e shqiptarëve”, tha Albin Kurti.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Rritja e infektimeve dhe rasteve të vdekjes nga virusi korona ishte e befasishme dhe e paparashikuar

Kryeministri, Kurti, pranon ta përfaqësojë kosovën me fusnotë, në takim me Këshillin e Stabilizim-Asociimit mes BE-së e Kosovës

Kryeministri, Albin  Kurti ka pranuar ta  përfaqësojë Kosovën me fusnotë në takimin e Këshillit të ...